Carenţe mari pentru elevii brăileni la proba obligatorie a profilului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
S-au afişat rezultatele la simularea bacalaureatului!

Carenţe mari pentru elevii brăileni la proba obligatorie a profilului

• la proba de matematică/istorie s-au înregistrat cele mai slabe rezultate • la clasa a XI-a, aproape jumătate dintre elevi au luat note sub 5, iar la clasa a XII-a, 35% dintre candidaţi au picat această testare

 

Elevii din ultimii ani de liceu au aflat ieri cât de pregătiţi sunt pentru examenul maturităţii. Ieri s-au afişat rezultatele la simularea examenului de bacalaureat la clasa a XI-a şi a XII-a, iar elevii din ultimul an de liceu au aflat cam cât mai au de muncit până la examenul din vară. Proba obligatorie a profilului i-a pus în dificultate pe cei mai mulţi dintre candidaţi, la această testare înregistrându-se cele mai slabe rezultate. La clasa a XI-a, aproximativ jumătate dintre candidaţi au luat note sub 5, iar la clasa a XII-a 35% dintre elevi au picat această probă. Puţini au fost cei care se pot lăuda cu note mari, atât la clasa a XI-a, cât şi la clasa a XII-a.

 

Simulare clasa a XII-a. Rezultatele bune la română şi la proba la alegere

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, la proba de limba română s-au prezentat 1.704 de candidaţi din totalul celor 1.917 elevi aşteptaţi la examen. Promovabilitatea la această probă este de 72%. Peste 40% dintre elevi au luat note între 5 şi 7, iar 18,6% între 8 şi 9,99. Doar nouă elevi au primit 10 după corectarea lucrărilor.

Proba obligatorie a profilului (matematică - real, istorie - uman) a fost testarea cu cele mai slabe rezultate, 35% dintre elevi având note între 1 şi 4,99.  Un procent de 21,7% dintre elevi au primit note între 5 şi 5,99, iar alţi 15% între 6 şi 6,99. Doar 128 elevi din totalul celor 1.655 de candidaţi prezenţi la probă au luat note între 9 şi 10, iar 14 dintre aceştia au făcut o lucrare perfectă.

Cele mai bune rezultate s-au înregistrat la proba la alegere a profilului şi specializării, unde procentul celor care au luat note peste 5 este de 76,3%. Aici s-au înregistrat şi cele mai mari note, 40% dintre candidaţi având note între 7 şi 9,99, iar 11 elevi se pot mândri că au luat 10 la această probă.

 

Rezultate slabe la clasa a XI-a

La simularea examenului de bacalaureat la clasa a XI-a, elevii brăileni s-au descurcat bine la proba de limba română, însă la proba obligatorie a profilului rezultatele sunt dezastruoase. Proba la matematică/istorie a arătat că aproape jumătate dintre elevii brăileni nu pot reuşi să obţină nici măcar nota 5. La testare au fost prezenţi aproximativ 1.700 de candidaţi, iar 44% dintre ei au luat note de 1, 2, 3 sau 4. Procentul celor care au luat note mari este unul scăzut, doar 7,6% dintre ei având note între 8 şi 8,99, iar 4,2% între 9 şi 9,99. Totuşi, au fost 11 elevi care au finalizat proba cu 10.

La limba română, rezultatele sunt mult mai bune. Doar un sfert din totalul celor 1.751 de candidaţi prezenţi la testare au picat această probă. Pe tranşe de note, situaţia se prezintă astfel: 378 elevi - note între 5 şi 5,99; 324 elevi - între 6 şi 6,99; 283 elevi - între 7 şi 7,99; 193 elevi - între 8 şi 8,99; 122 elevi - între 9 şi 9, 99. Nota 10 au obţinut-o 11 elevi.

Simularea examenului naţional a avut loc între 19-22 martie. Notele obţinute nu se contestă şi nu se trec în catalog. În situaţiile excepţionale în care sunt elevi care doresc consemnarea notelor în catalog, aceştia vor depune o cerere scrisă în acest sens.

Reamintim că pentru a promova examenul maturităţii candidaţii trebuie să obţină minim nota 5 la toate cele trei probe iar media finală a testărilor să fie 6.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro