Care a fost primul satelit meteo din lume | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Care a fost primul satelit meteo din lume

La bordul lui TIROS-1, ce cântărea 120 kg, au fost instalate două camere de înregistrat şi două camere video, cele mai performante instrumente, la acel moment, pentru studierea vremii cu ajutorul vehiculelor spaţiale.
TIROS-1 a transmis peste 23.000 de imagini ale Terrei şi ale atmosferei sale, oferind o perspectivă fără precedent şi revoluţionând previziunile meteo.
Potrivit noaanews.noaa.gov, prima imagine capturată de satelit a fost imaginea înceţoşată a unei bande groase de nori aflată deasupra Statelor Unite ale Americii. Următoarea imagine realizată câteva zile mai târziu arăta un taifun la aproape 1.600 km est de Australia.

Strategie militară

Până în 1965, nouă noi sateliţi din seria TIROS au fost lansaţi. Aceştia au fost urmaţi de seriile de sateliţi ATS, ESSA, NOAA, GOES, notează agerpres.ro.
Sateliţii meteorologici poartă camere video şi alte instrumente îndreptate către atmosfera terestră. Aceştia pot furniza avertismente în legătură cu instabilitatea vremii şi contribuie foarte mult la prognoza meteorologică.
Sateliţii artificiali sunt obiecte lansate în spaţiu orbitând în jurul unei planete după nişte coordonate bine stabilite. De la lansarea primului satelit arificial în 1957, mii de sateliţi au fost trimişi pe orbita Pământului, ei având un rol extrem de important în industria comunicaţiilor, în strategia militară şi în studiile ştiinţifice ale Terrei şi Universului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro