Care este cel mai bun biberon pentru bebelușul tău? | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Care este cel mai bun biberon pentru bebelușul tău?

Hrănirea bebelușului în primele luni de viață este unul dintre cele mai importante aspecte atunci când vine vorba de dezvoltarea acestuia. Problema este că nu există un singur tip de biberon, iar găsirea celui potrivit poate necesita mai multe teste, dar și mai multă răbdare. Astfel, cu la fel de multă răbdare ne-am înarmat și noi și am realizat un mic ghid pentru a alege cel mai bun biberon pentru bebelușul tău.

Pentru început, poate vă întrebați cât de multe sticluțe ar trebui să aveți. Pentru a fi mai practici, noi vă recomandăm să aveți între șase și doisprezece biberoane Philips Avent la îndemână; asta dacă hrăniți exclusiv cu biberonul. Acest lucru va permite să aveți un biberon pregătit ori de câte ori aveți nevoie de unul pentru că în general bebelușii nu au prea multă răbdare atunci când le e foame. În cazul în care alăptați și folosiți sticluțe doar ocazional, trei-patru biberoane ar trebui să fie suficiente.

În continuare vom vorbi despre câte tipuri de sticle există și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia. Sticluțele sunt de obicei fabricate din unul dintre cele trei materiale: sticlă, plastic sau silicon. Asta nu înseamnă că dacă sticla este realizată dintr-un anume material nu este potrivită, dar aceasta este oferta disponbilă momentan, inclusiv de la Philips Avent, iar acum le vom analiza pe rând.

Sticlele de sticlă erau la ordinea zilei în deceniile dinaintea plasticului și au redevenit recent populare, datorită evoluției suferite de acest material. Sticla folosită pentru biberoane are câteva caracteristici unice care o diferențiază de sticla de zi cu zi. Biberoanele de sticle sunt fabricate din sticlă călită, un tip de sticlă care este foarte durabilă, poate rezista la lovituri și chiar la cădere de la o anumită înălțime.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui material este faptul că sticla nu absoarbe culorile sau mirosurile, cum poate fi cazul siliconului sau a plasticului. De asemenea, biberoanele din sticlă sunt rezistente la șocuri termice, astfel că pot ajunge chiar și în mașina de spălat vase, fără probleme. La polul opus, greutatea acestui tip de material este principalul dezavantaj. Totodată, biberoanele de sticlă tind să fie mai scumpe decât altele și există mai puține opțiuni din care să alegeți, deoarece nu sunt la fel de întâlnite ca biberoanele de plastic Philips Avent.

Plasticul vine într-o varietate uriașă de opțiuni din care să alegeți, iar sticluțele din plastic sunt și cele mai accesibile și ușor de găsit. Sunt ușoare, nu se vor sparge și sunt ușor de ținut în mâini pentru tine și pentru copilul tău. Totuși, în ceea ce privește materialele plastice, există posibilitatea ca atunci când sunt încălzite să elibereze anumite substanțe chimice. Deci, dacă decideți să utilizați biberoane din plastic, evitați să le puneți la microunde și alegeți să le spălați manual în loc să le puneți în mașina de spălat vase.

Sticlele din silicon sunt cele mai noi tipuri de sticle de pe piață. Sunt fabricate din silicon, care este un material moale, flexibil și nu conține substanțe chimice. Sunt practic indestructibile și sunt ușor de ținut în mână. Sticlele din silicon pot fi spălate în mașina de spălat vase și tind să conțină mult mai puține piese decât sticlele de plastic, astfel încât acestea sunt mai ușor de curățat. Chiar și așa, sticlele de silicon sunt unele dintre cele mai scumpe și nu există foarte multe opțiuni momentan. De asemenea, se pot decolora și în timp pot absorbi mirosurile.

Când vine vorba de dimensiunile sticlelor, majoritatea vin în două dimensiuni. Biberoanele de dimensiuni mai mici sunt destinate nou-născuților care mănâncă mai puțin decât bebelușii mai mari, în timp ce sticluțele mai mari sunt pentru bebelușii mai mari care mănâncă mai mult. Așadar, deoarece este greu să anticipați gusturile bebelușului dumneavoastră, noi vă recomandăm să comandați pentru început o cutie de mostre Philips Avent dacă găsiti la un super pret și să le încercați pe fiecare în parte pentru a vedea care este cea câștigătoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro