Mergi la conţinutul principal

Cardurile sociale, alimentate înainte de Paște

* o nouă tranșă a ajutorului de 250 de lei pentru alimente și mese calde va fi încărcată pe cardurile beneficiarilor chiar în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale, adică ceva mai devreme față de obicei * aceasta este cea de-a doua tranșă acordată în anul 2023, din cele șase prevăzute prin Programul ”Sprijin pentru România”

 

 

 

Persoanele care beneficiază de ajutoare sociale de la stat, prin programul ”Sprijin pentru România”, vor primi o nouă tranșă de bani înainte de Paște. Oficialii din Guvern au anunțat că vor alimenta cardurile luna viitoare, dar mai devreme față de obicei, astfel încât beneficiarii acestui tip de sprijin să aibă timp pentru cumpărăturile de Paște. Altfel spus, dacă de obicei cardurile sociale erau alimentate o dată la două luni, între zilele de 26 și 30 ale lunii, de această dată vor fi încărcate chiar în săptămâna premergătoare sărbătorilor pascale, după cum informează autoritățile centrale.

La Brăila, peste 45.300 de persoane primesc acest tip de sprijin de la stat. Vorbim de 31.884 de brăileni aflați în registrele Casei Județene de Pensii (CJP) Brăila și de 13.463 de persoane aflate în evidența Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Brăila/Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).

Persoanele care pot beneficia de cardurile sociale fac parte din următoarele categorii:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

După cum știți deja, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale actualizează lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde, listele cu beneficiari, pentru a verifica eventuale modificări intervenite față de listele anterioare. În cazul în care o persoană eligibilă nu a primit cardul sau l-a primit, dar nu este încărcat poate apela numărul de telefon 031.9268.

Reamintim că valoarea sprijinului financiar de la stat este de 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde, sumă care se virează o dată la două luni, până la finalul lui 2023 și sunt, în total, șase tranșe, care însumează 1.500 de lei, cu 500 de lei în plus față de anul trecut.


 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro