Mergi la conţinutul principal

Cardurile de energie mai sunt valabile doar până pe 31 martie

* până la data de 19 martie inclusiv, la Brăila, cardurile de energie au fost folosite pentru decontarea unor facturi de peste 4,6 milioane de lei * beneficiarii au fost astfel scutiți de plata a peste 18.500 de facturi la energie * însă, nu uitați că sumele aferente acestui sprijin de încălzire mai pot fi cheltuite doar până la sfârșitul lunii

 

 

 

Atenție la valabilitatea cardurilor de energie! Expiră la data de 31 martie a.c. După, acestea nu vor mai putea fi folosite pentru plata facturilor, chiar dacă mai aveți sau nu sume necheltuite.

De la 1 februarie și până la data de 19 martie a.c. la Brăila, cu ajutorul acestor vouchere, beneficiarii și-au plătit facturi de peste 4,6 milioane de lei. 4.663.960 de lei, mai exact. În acest sens, Oficiul Județean de Poștă (OJP) Brăila a primit, în total, aproape 18.600 de carduri pentru achitarea unor facturi la utilități, fie la furnizorii de energie electrică și termică fie pentru achiziția altor surse sau materiale de încălzire. Potrivit OJP Brăila, puțin peste 1.000 de beneficiari au folosit cardurile pentru decontarea unor facturi de peste 664.000 de lei, pentru achiziția de lemne și alți combustibili solizi.

După cum v-am mai informat, ultima tranșă de bani, în cuantum de 700 de lei, a fost virată în luna septembrie 2023 și a fost folosită la Brăila atât pentru plata facturilor de energie (total sau parțial), respectiv la electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, cât și pentru achiziția de butelii, lemn de foc, păcură, peleți sau alte materiale de încălzire. Și dacă în majoritatea cazurilor, la oraș, posesorii acestor vouchere au venit cu facturi de la energie, în mediul rural mulți au optat pentru plata facturilor cu achiziționarea altor surse sau materiale de încălzire.

Reamintim că acest sprijin de căldură a fost finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman și prin Programul Operațional Regional. Ajutorul a avut o valoare totală de 1.400 de lei, sumă care s-a împărțit în două tranșe egale. Prima tranșă a fost pusă la dispoziție pe data de 20 februarie 2023, iar cea de-a doua și ultima totodată, în septembrie 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro