Cardiologia-Pediatria va deveni spital suport Covid-19 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cardiologia-Pediatria va deveni spital suport Covid-19

* propunerea vine de la prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, iar Spitalul 3 își va relua activitatea normală * de asemenea, Boboc a spus că policlinicile și cabinetele medicale din Brăila sunt pregătite să se redeschidă săptămâna viitoare

 

 

Corpul E al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila, adică Secția de Cardiologie-Pediatrie, poate deveni spital suport pentru Covid-19. Propunerea îi aparține prefectului Brăilei, Cătălin Boboc, iar astfel Spitalul 3 își poate relua activitatea normal. Acesta susține că măsura poate fi luată în contextual în care, în acest moment, în județul Brăila situația este sub control, fără noi cazuri de Covid-19.

”În acest sens, marți, 12.05.2020, Instituția Prefectului-județul Brăila a transmis Spitalului Județean propunerea modificării structurii unității spitalicești astfel încât, Corpul B (fostul Spital 3) să asigure, din nou, tratamentul pacienților negativi COVID-19, dar cu păstrarea circuitelor pregătite, pentru a putea redeveni spital suport, dacă situația o va impune. Astfel, pacienții infectați cu virusul Covid-19 care vor avea și patologii asociate sau vor avea nevoie de suport A.T.I. ori de intervenții chirurgicale vor fi tratați în Corpul E (Cardiologie-Pediatrie), care va fi transformat în spital suport. Menționăm că această propunere a fost adusă și la cunoștința ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, iar dacă soluția va fi agreată și la nivelul Colegiului director al Spitalului Județean de Urgență Brăila, vom emite o hotărâre CJSU, urmând ca domnul ministru să modifice ordinul prin care sunt stabilite spitalele suport COVID”, a anunțat Prefectura într-un comunicat de presă

De asemenea, Boboc a anunțat că și cabinetele medicale și policlinicile din Brăila sunt pregătite să se redeschidă.

”Pentru că tot mai mulți brăileni solicită acces la asistență medicală de specialitate, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, a contactat managerii și administratorii clinicilor din Brăila, pentru a discuta despre modul în care vor fi redeschise aceste centre, începând de săptămâna viitoare. Astfel, s-a avut în vedere, modul în care trebuie făcute programările pentru a se evita suprapunerea pacienților, respectarea triajului pacienților la intrarea în clinici, precum și asigurarea materialelor de protecție necesare. Concluzia este una singură, cabinetele și policlinicile din Brăila sunt pregătite ca după încetarea stării de urgență să primească pacienții în deplină siguranță”, a mai transmis Prefectura.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro