Mergi la conţinutul principal

Caravana ”Cu apele curate” ajunge la Brăila

* Biblioteca Județeană și Grupul de Inițiativă Locală ”Creionăm Viitorul” vă invită să vă bucurați de popasul caravanei în Brăila astăzi,  luni, 18 aprilie, ora 17.30,  în zona sediului plutitor al  Administrației Parcului Natural Balta Mică a Brăilei

 

Pe 10 aprilie a fost lansată Caravana ”Cu Apele Curate” care își propune să parcurgă Dunărea, timp de 10 zile, de la confluența cu Jiul și până la Galați. Caravana va străbate 531 de km și va carta zonele cu deșeuri aflate de-a lungul Dunării. Scopul Caravanei îl reprezintă crearea unei conexiuni „pe apă” între toate comunitățile conectate la proiect, prin activități de evaluare calitativă a gradului de poluare cu plastic a malului stâng al Dunării și întâlniri cu membrii asociațiilor partenere și ai comunităților din localitățile de popas.

Caravana este așteptată astăzi, luni, 18 aprilie, la Brăila, iar Grupul de Inițiativă Locală ”Creionăm Viitorul” și Bibioteca Județeană ”Panait Istrati” vă invită să vă bucurați de popasul caravanei, de la ora 17.30,  pe faleză,  în zona sediului plutitor Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei, acolo unde va avea loc și evenimentul comunitar PETiție #faraplastic.

”Vom avea șansa de a primi, la cald, impresiile echipajului de pe motovelier și de a lua parte la workshopul de scris petiții – context în care vom spori gradul de conștientizare a populației în legătură cu problemele de mediu, colectarea selectivă, impactul pe care fiecare cetățean îl are prin acțiunile/lipsa acțiunilor sale și modalitățile de implicare la nivel local. Surpriza serii este adusă de caricaturistul Costel Pătrășcan, căruia îi suntem recunoscători pentru că a acceptat să ni se alăture și să dea petițiilor noastre cea mai originală și atractivă componenta vizuală, caricatura”, transmit organizatorii.

Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila s-a implicat încă de la început în acest proiect, iar pentru ziua evenimentului a pregătit o supriză realizată prin colaborarea Secției de Împrumut pentru copii.Ludoteca cu Makerspace-ul.

Demersul ”Cu apele curate” a fost inițiat în 2019 ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile dunărene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro