Mergi la conţinutul principal

Caravană medicală pentru nevoiașii din satele Albina și Căldărușa

* acțiunea a fost organizată de Protoieria Brăila, în colaborare cu Asociația Medicilor Creștini Ortodocși „Sfinții Pantelimon și Ermolae” - Filiala Brăila, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Casian * numai în Albina, voluntarii au oferit consultații gratuite unui număr de 60 de bătrâni cu boli cronice, marginalizați social și cu situații materiale precare

 

 

 

Caravană medicală pentru bătrânii nevoiași și suferinzi din localitățile Albina și Căldărușa, organizată în Postul Mare, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos. Acțiunea filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila, în colaborare cu Asociația Medicilor Creștini Ortodocși „Sfinții Pantelimon și Ermolae” - Filiala Brăila.

Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii a darurilor înainte sfințite în biserica „Nașterea Maicii Domnului”, din localitatea Albina, comuna Tichilești, județul Brăila, și a continuat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți din Cercul misionar nr. 6, tot în biserica acestei comunități brăilene. Slujirea misionară din biserică a fost prelungită cu o acțiune umanitară într-un spațiu special amenajat în incinta grădiniței din localitate, unde cadre medicale voluntare au oferit gratuit consultații de specialitate unui număr de 60 de persoane cu vârste înaintate, unele cu boli cronice, marginalizate social și cu situații materiale și financiare precare”, a precizat părintele Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos.

Serviciile medicale acordate vârstnicilor de la Albina au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei și efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic și a bolilor cronice.

Potrivit organizatorilor, scopul acestei acțiuni a vizat creșterea gradul de conștientizare a stării de sănătate în rândul persoanelor care locuiesc în comunități mici, dar și prevenirea și combaterea practicilor care dăunează sănătății. Cu sprijinul unor binevoitori sponsori, persoanele consultate și diagnosticate cu diverse afecțiuni în cadrul acestei campanii au primit produse igienico-sanitare și medicamente gratuite, în baza prescripțiilor medicale oferite de medicii prezenți.

O acțiune similară s-a desfășurat în după-amiaza aceleiași zile și în satul Căldărușa, pentru ajutorarea vârstnicilor și a persoanelor nevoiașe din această localitate.

Acțiunile se înscriu în calendarul pastoral-misionar și social-filantropic eparhial prevăzut pentru această perioadă de pregătire sufletească și trupească pentru Praznicul Învierii Domnului, în care sunt oficiate slujbe speciale și sunt organizate activități de întrajutorare a persoanelor nevoiașe”, a mai precizat pr. Rareș Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro