Mergi la conţinutul principal

Caravană medicală în satul Petroiu

* 30 de persoane cu vârste înaintate, unele cu boli cronice, marginalizate social și cu situații materiale precare, au primit consultații gratuite, precum și medicamente, prin implicarea Parohiei Baldovinești și a Asociației Medicilor Creștini Ortodocși "Sfinții Pantelimon și Ermolae" - Filiala Brăila * în Postul Paștelui, în multe parohii sărace se oficiază slujbe și sunt organizate activități de ajutorare a nevoiașilor

 

Caravană medicală în satul brăilean Petroiu. Zeci de vârstnici au primit consultații medicale gratuite, medicamente și alimente, prin implicarea medicilor voluntari, a preoților și credincioșilor de la Baldovinești.

"Astăzi, 6 aprilie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a desfășurat în Eparhia Dunării de Jos o activitate de tip Caravană medicală pentru persoanele defavorizate din mediul rural. Activitatea social-filantropică a fost organizată de Protoieria Brăila, în colaborare cu Asociația Medicilor Creștini Ortodocși "Sfinții Pantelimon și Ermolae" - Filiala Brăila și cu sprijinul Parohiei Baldovinești", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Eparhiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.

Acțiunea a debutat miercuri, 6 aprilie, dis-de-dimineață, în satul Petroiu, cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială, de către un sobor de preoți din Cercul misionar nr. 5. Slujirea misionară din biserică a continuat cu Caravana medicală. Într-un spațiu special amenajat, voluntari (cadre medicale) au oferit gratuit consultații de specialitate unui număr de 30 de persoane cu vârste înaintate, unele cu boli cronice, marginalizate social și cu situații materiale precare, din satul Petroiu.

Serviciile medicale acordate de voluntari au constat în măsurarea tensiunii arteriale, controlul glicemiei și efectuarea consultului medical general pentru depistarea bolilor cu risc endemoepidemic și a bolilor cronice. Scopul acestei acțiuni medicale, spun inițiatorii Caravanei de la Petroiu, a avut în vedere creșterea gradului de conștientizare a stării de sănătate în rândul persoanelor care locuiesc în zone mai sărace, prevenirea și combaterea practicilor care dăunează sănătății.

În aceeași zi, cu sprijinul unor oameni de bine, persoanele consultate și diagnosticate cu diverse afecțiuni au primit medicamente gratuite, în baza prescripțiilor medicale oferite de medicii prezenți. De asemenea, 20 de bătrâni nevoiași din satul Petroiu au primit alimente oferite de Consiliul și Comitetul parohial, preoții și credincioșii Parohiei Baldovinești.

"Activitățile de astăzi se înscriu în calendarul pastoral-misionar eparhial prevăzut pentru această perioadă de pregătire, atât sufletească, cât și trupească, conform căruia în multe parohii sărace din eparhie se oficiază slujbe și sunt organizate activități de ajutorare a persoanelor nevoiașe", a mai spus părintele Rareș Bucur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro