Mergi la conţinutul principal

Carambol internaţional între Şendreni şi Baldovineşti

Un gălăţean căruia i s-a făcut rău a intrat pe contrasens, a lovit o maşină condusă de un cetăţean belgian de originbe rusă, care, la rându-i, după ce s-a rotit de două ori în loc, a lovit o altă maşină, condusă tot de un gălăţean. Cele două maşini cu numere de Galaţi au zburat în peisaj în urma impactului. S-a întâmplat ieri dimineaţă, pe DE 87, la Km. 117, între Şendreni şi Baldovineşti, în jurul orei 9.00, când gălăţeanul Florin Gheoanea, 65 de ani, aflat la volanul Matiz-ului său cu nr. GL.14. HEN, cu soţia, Maria (62 de ani), în dreapta, a părăsit brusc sensul său de mers şi a provocat un adevărat carambol pe European. "Mergeam normal, n-aveam viteză, vreo 70-80 la oră, să zic, când dintr-o dată a luat-o pe sensul celălalt. I-am strigat: Florineee, ce faciii?! El a pus capul pe volan şi...nu mai ştiu nimic!", ne-a povestit Maria Gheoanea, soţia bărbatului care a provocat accidentul. Oamenii veneau la Brăila, la cumpărături, iar femeia povesteşte că bărbatul nu stătea prea bine cu sănătatea în ultima vreme.
"Săptămâna trecută i s-a făcut rău pe stradă, în Galaţi, a căzut, dar a făcut investigaţii medicale şi totul era în regulă. Acum, cred din nou că i s-a făcut rău. E în salvare, e lovit la cap, nu ştie unde este şi ce s-a întâmplat şi are tensiunea mare, foarte mare, zic doctorii. Eu? Cred că n-am nimic... M-am lovit şi eu la cap, mă cam doare, şi la spate că simt un junghi, dar n-am nimic. Doar că am gura plină de cioburi de la parbriz şi... unde-i Galaţiul?!", ne-a povestit femeia imediat după impact, vădit marcată de cele întâmplate şi în stare de şoc.
Matizul în care s-au aflat cei doi soţi din Galaţi a zburat la circa 10 metri pe şosea, într-un şanţ, pe partea stângă a sensului de mers Galaţi- Brăila. Femeia îşi făcea cruce când se uita la fiarele "scâlciate" din care a scăpat, paradoxal, cu viaţă. Soţul ei a fost stabilizat de ambulanţieri şi dus la spital, unde i s-au efectuat investigaţii amănunţite, inclusiv examen tomograf. Şi femeii i s-a acordat primul ajutor, însă n-a plecat imediat la spital. Fiul său a dus-o ceva mai târziu la medic, existând suspiciuni că ar fi putut fi şi ea lovită la nivelul capului. Potrivit medicilor de la UPU Brăila, bărbatul a suferit un politraumatism prin accident rutier, fiind lovit la nivelul capului, diagnosticul fiind "traumatism cranio cerebral acut deschis cu plagă frontală laterală dreapta". El a rămas internat. Femeia a suferit şi ea contuzii minore, urmând să treacă printr-un examen CT, dar n-a rămas internată.

Schiţa accidentului în variantă ruso-engleză

Milimetric a trecut pe lângă moarte şi celălalt şofer gălăţean. Omul a fost pur şi simplu angrenat în mişcarea de rotaţie a VW-ului şi a aterizat în câmp, la circa 30 de metri de şosea. Maşina n-a suferit avarii importante, dar a fost necesară tractarea. Bărbatul n-avea nicio zgârietură şi chiar şi-a revenit într-atât încât să-i poată ajuta pe poliţişti să facă măsurătorile, urmele accidentului fiind pe circa 500 de metri pe ambele sensuri. "Matizul venea dinspre Galaţi, eu eram în spatele Volkswagen-ului care mergea spre Galaţi, deodată a intrat pe contrasens, Volkswagen-ul cu numere de Belgia a fost lovit pe partea şoferului, s-a rotit şi m-a acroşat, iar eu am zburat pe câmp, rotindu-mă cu botul maşinii spre Brăila. S-a întâmplat foarte repede, n-am păţit nimic, dar a fost un carambol de nedescris, zbura care-ncotr-o pe aici", ne-a spus Gică Dimideschi, 42 de ani, şoferul Renault-ului.
În stare de şoc erau şi cei cinci membri ai familiei Zaboun, cetăţeni belgieni de origine rusă, aflaţi în vacanţă în România. Anatoli Zaboun ne-a explicat, atât în rusă, cât şi în engleză, cum a ajuns să fie implicat într-un asemenea accident:"A venit spre noi dintr-o dată, am încercat să-l ocolesc, am lăsat maşina pe liber, n-am frânat, n-am accelerat şi de aceea cred că am rămas pe şosea, dar ne-am învârtit şi ne-am speriat tare". În maşină mai erau soţia şi cele trei fete ale sale, cu vârste între 7 şi 15 ani. Bărbatul era puţin zgâriat pe faţă, de cioburile parbrizului, însă era stabilizat şi dădea telefoane pentru a chema ajutoare. Soţia sa, Natalia, chiar ne-a făcut o schiţă a accidentului.
La faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, pentru cercetări şi pentru dirijarea traficului. Timp de două ore, s-a circulat alternativ pe câte un sens de mers pe DE 87. "Şoferii au fost testaţi alcoolscopic, iar rezultatele au fost negative. Continuăm cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul", ne-a declarat, de la faţa locului, subcomisar Liviu Bonţescu, de la Poluţia Rutieră Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro