• beneficiari au fost 206 persoane din județele Brăila și Galați • Casa de Ajutor Reciproc a Arhiepiscopiei Dunării de Jos le acordă membrilor din cadrul clerului și salariaților bisericești împrumuturi în condiții avantajoase, dar şi ajutoare în diferite situații: naştere, boală și înmormântare
Centrul Eparhial a găzduit, zilele trecute, ședinţa anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Dunării de Jos.
„Şedinţa s-a desfăşurat în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în Sala „Arhiepiscop Antim Nica” a Centrului Eparhial. După rugăciunea de mulţumire către Dumnezeu, Înaltpreasfinţia Sa le-a vorbit celor prezenţi despre lucrarea desfăşurată de această organizaţie bisericească în slujirea semenilor noştri care au nevoie de ajutor. Ierarhul locului a arătat că, prin activitatea acestei organizaţii, se promovează solidaritatea creştină şi înmulţirea milosteniei pentru susţinerea vieţii şi a sănătăţii”, a precizat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, pr. Rareș Bucur.
În continuare, preşedintele organizaţiei CAR, preotul Nicuşor Sorin Sandu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din Eparhie. Demn de menționat este faptul că un capitol important din activitatea CAR-ului, evidenţiat în cadrul şedinţei, a fost cel al ajutoarelor sociale. Potrivit sursei citate, pe parcursul anului 2024, CAR-ul preoților și salariaților bisericești a acordat ajutoare sociale totalizând 167.200 lei, iar beneficiari au fost 206 persoane.
Cea de-a doua parte a întrunirii de la Centrul Eparhial a fost dedicată stabilirii obiectivelor pentru dezvoltarea şi susţinerea activităţii de întrajutorare, desfăşurată de Casa de Ajutor Reciproc în anul 2025.
Casa de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului şi salariaţilor bisericeşti din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcţionează în conformitate cu prevederile Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaţilor şi a Regulamentului de organizare şi funcţionare al CAR. Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc a Eparhiei Dunării de Jos este de ajutorare a membrilor săi prin acordarea de împrumuturi în condiții mai avantajoase. Totodată, un alt obiectiv îl reprezintă acordarea unor ajutoare financiare solicitate în diferite situații, respectiv: naştere, boală, înmormântare ş.a.