Mergi la conţinutul principal

CAR creștin. Ajutoare de 100.000 lei pentru 130 de persoane aflate în nevoie, din Brăila și Galați

* Centrul Eparhial a găzduit întrunirea anuală a Organizației CAR a clerului și salariaților bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos * potrivit purtătorului de cuvânt al ADJ, pr. Rareș Bucur, anul trecut, peste 130 de persoane care au avut de suferit din cauza bolilor sau a deceselor din familie au beneficiat de sprijinul financiar al membrilor CAR   

 

Solidaritate creștină la Dunărea de Jos, prezentată în ședința anuală a Casei de Ajutor Reciproc (CAR) a clerului și salariaților bisericești din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Întrunirea a avut loc marți, 8 februarie, în format hibrid, în Sala "Episcop Melchisedec Ștefănescu" din cadrul Centrului Eparhial și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

"După rostirea rugăciunii și a Evangheliei, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre lumina faptelor bune și rolul pe care această organizație bisericească îl are în sprijinirea membrilor săi, care au nevoie de ajutor. Ierarhul a arătat că, prin activitatea acestei organizații, se promovează solidaritatea creștină - atât de necesară în zilele noastre, nevoia de întrajutorare și înmulțirea milosteniei, mai ales în această perioadă de pandemie, pentru susținerea vieții și a sănătății, dar și sprijinirea celor aflați în suferință din cauza bolilor și a deceselor din familie", prezizează pr. Rareș Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare ședinței anuale, președintele Organizației CAR, preotul Claudiu Mitu, a prezentat Raportul de activitate al Casei de Ajutor Reciproc din Eparhia Dunării de Jos. Potrivit sursei citate, un capitol important din activitatea CAR-ului, evidențiat în cadrul ședinței, a fost cel al distribuirii de ajutoare sociale. Astfel, peste 130 de persoane din județele Brăila și Galați au beneficiat, în anul 2021, de sprijinul de 100.000 lei acordat de organizația CAR a clerului și salariaților bisericești.

Cea de-a doua parte a întrunirii a fost dedicată stabilirii obiectivelor pentru dezvoltarea și susținerea activității de întrajutorare a Casei de Ajutor Reciproc în anul 2022.

Casa de Ajutor Reciproc a clerului și salariaților bisericești din cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos funcționează în conformitate cu prevederile Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, a Legii nr. 12/1996, republicată, privind regimul juridic al Caselor de Ajutor Reciproc a Salariaților și a Regulamentului de organizare și funcționare a CAR. Scopul principal al Casei de Ajutor Reciproc este de ajutorare a membrilor săi prin acordarea de împrumuturi în condiții avantajoase, dar și de acordare a unor ajutoare în diferite situații care apar în rândul membrilor, respectiv la naștere, boală și înmormântare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro