Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Capul retelei "permise false" a fost extradat din Spania

Dupa mai bine de un an si jumatate de cind capul retelei "permise false" a fost capturat in Spania, autoritatile de la Madrid l-au urcat pe Andrei David in avion, cu destinatia Romania, unde i s-a pregatit un pat cald in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila. Desi Curtea de Apel Galati a cerut extradarea in mai 2005, la o luna dupa ce Biroul National Interpol a informat instanta ca acesta a fost prins, politistii braileni au reusit sa puna mina pe el abia ieri, atunci cind l-au preluat de pe Aeroportul International "Henri Coanda". Pe numele sau politistii aveau un mandat de arestare preventiva, emis de Tribunalul Braila pentru savirsirea infractiunilor de trafic de influenta, instigare la fals intelectual, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si asociere pentru savirsirea de infractiuni.
Dosarul "permiselor fasle" a fost definitivat de magistratii Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati si a ajuns in instanta la inceputul lunii aprilie 2005, dar procesul a batut mai mult pasul pe loc, din cauze straine de vointa magistratilor, deoacere David, considerat personaj-cheie, nu a putut fi audiat intrucit a fugit din tara in timpul cercetarilor. El a fost dat in urmarire internationala prin Interpol si, la citeva zile dupa ce a fost trimis in judecata, a fost prins de autoritatile spaniole. Pentru ca nici o cauza penala nu poate fi judecata in lipsa inculpatului arestat, aducerea acestuia in instanta fiind obligatorie, magistratul care se ocupa de dosar a fost nevoit sa aminte procesul de mai multe ori, fixind termene de cite o luna si jumatate.
Una din cele mai complexe cauze penale existente vreodata la Braila numara 20 de inculpati, printre care opt ofiteri si subofiteri braileni ce au fost dati pe mina instantei de judecata pentru neglijenta in serviciu, in frunte cu Mihai Frumuz, seful Serviciului Circulatie din cadrul IPJ Braila in perioada 1999 - 2004. Potrivit procurorului sef sectie Dinu Galca, de la Parchetul Curtii de Apel Galati - actualul procuror general -, activitatea infractionala a celor implicati in dosar s-a desfasurat in perioada 2000 - 2002, pe teritoriul mai multor judete. Sfidind legea, zece romi analfabeti din Sintesti, comuna Vidra, judetul Ilfov, au intocmit dosare de scolarizare false si au obtinut, in final, permise de conducere de la Politia Rutiera Braila, cu complicitatea lui Adrian David. In schimbul a 300 de dolari de persoana, David le-a facut rost tiganilor de vize de flotant, de acte fictive de studii si de certificate de cazier judiciar de la IGP, unde avea "cunostinte". Oamenii legii incearca sa afle cine s-a prezentat, totusi, la examenele teoretice si practice (sala si traseu), in locul celor zece romi si, de asemenea, cine le-a eliberat vizele de flotant. Nu mai putin de trei angajati ai Directiei Cazier Judiciar din IGP au primit cite o amenda administrativa, pentru ca i-au ajutat pe tigani sa obtina caziere judiciare. Cercetarile au fost disjunse inca din 2005, pentru clarificarea tuturor aspectelor cazului si tragerea la raspundere a tuturor celor implicati, politistii urmind sa fie cercetati de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si pentru luare de mita. Potrivit acuzarii, ei ar fi participat la mesele festive organizate de tiganii din Vidra, in contul permiselor auto obtinute in chip nesperat. Cei zece se afla si ei in vizorul DNA, pentru dare de mita si, pentru ca au pus mina pe permise auto desi nu stiau sa scrie si sa citeasca, si vor fi judecati pentru instigare la fals intelectual, instigare la fals in inscrisuri, instigare la uz de fals si instigare la fals in declaratii. Vom reveni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii