Mergi la conţinutul principal

Capelă la Spitalul Judeţean

Până la finele anului în curs, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, de pe Buzăului, pe o parte din parcul verde existent, va răsări o mică biserică. Planurile sunt gata, proiectul e scris, banii sunt deja puşi la dispoziţie de către Arhiepiscopia "Dunării de Jos", nu mai rămâne decât realizarea actelor pentru teren. Lăcaşul de cult, care seamănă izbitor cu Bârsana, însă în miniatură, va avea o capelă în care vor putea fi depuşi decedaţii aduşi de la Serviciul de Medicină Legală (Morga). Noua capelă se justifică, în contextul în care cea existentă, aflată chiar lângă morgă, în clădirea spitalului, este o jumătate de cameră, într-un spaţiu impropriu, fără iconostas şi alte cele trebuincioase. Mai mult, existenţa unei capele contribuie la susţinerea obţinerii acreditării de către spital. Lăcaşul de cult se va numi asemenea mai vechii capele: "Sfântul Ierarh Nicolae", patronul spiritual al oraşului. Capela va avea o suprafaţă construită de 225 mp.
"Ne trebuie capelă pentru a obţine acreditarea. Aceea de acum este improprie. Şi se va face această capelă în curtea unităţii, noi asigurăm terenul, 225 mp, iar Biserica va contribui financiar pentru ridicarea lăcaşului de cult: 140.000 lei noi", ne-a declarat dr. Mihail Iugulescu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.
Zilele trecute, preotul care asigură serviciul religios la Spitalul Judeţean i-a prezentat directorului planurile lăcaşului de cult: o bisericuţă în toată regula, cu pangar, naos, pronaos, altar şi, evident, cu spaţiu pentru depunerea sicrielor (capelă), cu acoperiş din lemn şi clădire din beton.
"Cel mai probabil vom concesiona terenul, care este proprietatea Consiliului Judeţean - dat nouă spre folosinţă gratuită - pentru 99 de ani, cum este procedura", a precizat dr. Iugulescu.
În acest moment, spitalul are autorizaţie cu măsuri de conformare şi va cere acreditarea, potrivit dr. Iugulescu, în martie 2016.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro