Capcanele internetului, dezbătute la Şcoala “Mihu Dragomir” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Capcanele internetului, dezbătute la Şcoala “Mihu Dragomir”

• recent, elevii Şcolii “Mihu Dragomir” au învăţat cum să se ferească de pericolele care există pe internet, în cadrul evenimentului “Internetul şi noile tehnologii - blestem sau binecuvântare?” • acţiunea face parte din proiectul Erasmus+ “Home Alone”

 

Recent, la Şcoala Gimnazială “Mihu Dragomir” s-a desfăşurat o acţiune menită să îi înveţe pe elevi să se ferească de capcanele internetului. Acţiunea s-a numit

“Internetul şi noile tehnologii - blestem sau binecuvântare?” şi face parte din proiectul Erasmus+ “Home Alone” demarat în septembrie 2018. Proiectul este coordonat la nivelul şcolii de prof. Diana Bazon, iar în prezent se află în al doilea an de desfăşurare.

Activitatea a avut ca scop să informeze elevii şi părinţii despre internet şi noile tehnologii, despre avantajele şi dezavantajele utilizării acestora, despre pericolele cu care copiii se confruntă în mediul virtual, pe reţele de socializare sau site-uri nocive. Invitata evenimentului, Enache Lavinia, specialist IT, a prezentat pe scurt cum a evoluat internetul, ce pondere a avut iniţial şi câtă importanţă are acesta în viaţa noastră astăzi. Aceasta a atras atenţia asupra problemelor pe care petrecerea unui timp îndelungat în mediul virtual le poate cauza: dependenţă, izolare, obezitate, etc. În acelaşi timp, s-a insistat pe faptul că mediul virtual nu este sigur, aşa cum pare la prima vedere, ci ascunde pericole precum cyberbullying, sexting, phishing, etc. Părinţii prezenţi la activitate au aflat despre modalităţile de protecţie ale copiilor şi despre cât de importantă este comunicarea atunci când copiii se confruntă cu agresivitatea în mediul online. Concluzia activităţii a fost că, atâta timp cât nu putem elimina internetul şi noile tehnologii din viaţa noastră, măcar putem să-i educăm pe copii să le utilizeze în scop educativ şi ponderat.

Proiectul “Home Alone” încearcă să găsească soluţii la problemele de înstrăinare şi singurătate a unui tânăr în lumea modernă. În fiecare comunitate putem găsi oameni care nu sunt acceptaţi de către ceilalţi, deoarece aceştia sunt diferiţi ca personalitate, vestimentaţie, interese, naţionalitate sau religie. Lipsa de înţelegere, de acceptare, în special faţă de aceşti oameni, uneori, duce la situaţia în care aceşti tineri se refugiază în lumea virtuală, internet, mass-media. Cei afectaţi nu sunt doar adolescenţii, ci şi părinţii lor, care nu sunt conştienţi de pericolele internetului.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro