* carosabilul a fost reasfaltat de curând, dar în rest e ”jale”, pe aleea pietonală cantrală, dar și pe trotuarele laterale
Este dătător de speranţă faptul că Primăria şi-a propus să schimbe radical aspectul bulevardelor Independenţei şi Al. I. Cuza. Aşteptăm, deci, această minune, cu tot ceea ce înseamnă proiecte, bani, licitaţii, constructori, contestaţii, termene generoase de execuţie etc. Însă până atunci este bine să evitaţi capcanele bulveardului Cuza, prezente aproape la fiecare pas. Este vorba de gropile de pe aleea pietonală, astupate strategic cu iarba recent cosită (păi, cine să-i controleze pe cosaşii, care în alte zone lasă brazde de iarbă nestrânsă); alte gropi, în locurile unde s-a intervenit frecvent, chiar în acelaşi loc, la reţeaua foarte veche de apă-canal. Trebuie evitate și acele bănci vechi de zeci de ani, intrate în pământ, înconjurate de bălării, chiar dacă pe acolo au trecut zilele trecute, “cosaşii veseli”. În altă ordine de idei, făceţi-vă că nu vedeţi: copacii netoaletaţi sau uscaţi/bolnavi, de ani de zile; mormanele de pământ şi, de asemenea, bordurile dizlocate, năpădite de bălării; coşurile de gunoi, unele pline ochi, altele goale pentru că au rămas de mult fără fund; băncile noi dar total incomode; grămada de pavele care zace de 2-3 ani acolo unde s-a intervenit la reţeaua de canal, lângă liceul Bălcescu; jardinierele din beton pline cu bălării sau pe cele din lemn amplasate aiurea la intersecţia Cuza cu strada Mihai Eminescu; sistematizarea pe verticală distrusă la intersecția Cuza/Campiniu. Şi exemplele pot continua, inclusiv cum arată zona de lângă statuia domnitorului Cuza; molozul de acum câţiva ani din curtea unei biserici; şantiere care ocupă de prea mult timp trotuarul, gaighere înfundate etc.
Sperăm, totuşi, că ai noştri edili vor interveni pentru înlăturarea aspectelor care dăunează nu doar pietonilor dar şi imaginii Brăilei, ce se dorește a fi, mai nou, un oraş turistic “de frunte” al României.