Mergi la conţinutul principal

Capcana rămasă pe trotuar după o lucrare executată pe bulevardul Cuza

* capacul unui cămin de apometru a fost dislocat de un utilaj al CUP Dunărea şi lăsat aşa, existând pericolul ca un trecător să calce pe el şi să cadă în căminul respectiv * informată de un reporter al cotidianului nostru, conducerea companiei de apă a dat asigurări că problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil

 

 

 

 

După ce, anul trecut, pe bulevardul Cuza s-a turnat un nou covor asfaltic, de la intersecţia cu Calea Călăraşilor până la intersecţia cu Calea Galaţi, urmează ca, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, să se repare carosabilul şi pe ultimul tronson, cel cuprins între Calea Galaţi şi strada Carantinei. Reprezentanţi ai Primăriei spun că asta s-ar putea întâmpla pe parcursul acestui an, în funcţie de cum decurg lucrările pe alte artere intrate deja în lucru, cum ar fi Șos. Râmnicu Sărat. Cert este că, în preambulul lucrărilor de asfaltare de pe Cuza, Primăria a solicitat Companiei de Utilităţi Publice ”Dunărea” să desfiinţeze vechea reţea de alimentare cu apă, situată pe mijlocul carosabilui, şi să instaleze conducte noi, mai aproape de bordura, astfel încât intervenţiile la viitoarele avarii să încurce cât mai puţin traficul rutier. Deja, noile conducte au fost instalate, astfel încât turnarea noului strat de asfalt să se poată face fără probleme. Locatarii respectivului tronson de bulevard aşteaptă cu nerăbdare să scape şi ei de gropile din dreptul caselor lor, aşa cum au scăpat cei care locuiesc pe porţiunea de bulevard deja reparată. Există însă şi situaţii mai deosebite, care ridică nivelul de stres al unora dintre riverani. De exemplu, brăileanca Eugenia L. reclamă faptul că în faţa imobilului său a rămas, în urma lucrărilor de relocare a conductei de apă, o adevărată capcană care ar putea să rănească grav pe cineva. ”S-a trecut cu un utilaj peste căminul de apometru aflat pe trotuarul din faţa curţii şi s-a spart rama capacului. Acum, capacul e pus doar de formă, oricând poate să calce cineva pe el şi să cadă în cămin, să îşi rupă picioarele. Le-am spus celor care au lucrat aici să repare rama dar n-au vrut, au plecat şi au lăsat aşa, nu le-a păsat că se poate întâmpla o nenorocire. Dacă au spart, nu e normal să repare?!”, întreabă Eugenia L. Singura în măsură să ofere un răspuns la această întrebare este, însă, doar CUP ”Dunărea”. Cel puţin aşa ne-a transmis reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Brăila. Concret, fiind vorba despre o lucrare executată de compania de apă, aceasta trebuie să repare stricăciunile provocate acelui capac de cămin aflat pe domeniul public. Contactat de un redactor al cotidianului nostru, directorul CUP Dunărea, Silviu Mangiurea, ne-a dat asigurări că o echipă de lucru va interveni vineri, 8 iulie, la prima oră, pentru rezolvarea situaţiei. ”Acum echipele sunt deja pe teren dar mâine vom interveni. N-am ştiut despre această problemă, n-am primit o sesizare de la doamna în cauză!”, ne-a declarat, joi după-amiază, directorul Mangiurea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro