Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cannavaro, al doilea italian desemnat cel mai bun fotbalist al lumii

Fundasul echipei Real Madrid, Fabio Cannavaro, desemnat, luni seara, la Zurich, cistigator al trofeului FIFA World Player, este al doilea italian distins cu acest premiu, dupa Roberto Baggio, in 1993.
Cannavaro a fost desemnat cel mai bun fotbalist al lumii in 2006 pe baza voturilor capitanilor si antrenorilor echipelor nationale din tarile afiliate la FIFA, italianul trecindu-si, astfel, in palmares, al doilea titlu individual de prestigiu, dupa Balonul de Aur obtinut in luna noiembrie.
"Pentru mine este o mare onoare sa fiu aici, pentru ca acest sezon a fost incredibil si mi-a adus mari satisfactii. Concurenta este foarte mare, te face sa-ti fie teama. Este ciudat pentru un fundas sa stea intre Ronaldinho si Zidane. Nu pot cere nimic mai mult, dupa ce am cistigat si Cupa Mondiala, si Balonul de Aur. Nu se poate mai bine de atit. Este mai dificil pentru un fundas sa ajunga atit de departe, pentru ca exista Zidane si Ronaldinho care fac toate acele lucruri minunate pe teren. Dedic acest premiu fotbalului italian, pentru ca toata lumea stie despre scandalul din acest an si cred ca este timpul ca Il Calcio sa se ridice din nou", a spus Cannavaro, citat de AFP.
Fabio Cannavaro, in virsta de 33 de ani, a inceput anul 2006 ca jucator la Juventus Torino, echipa unde a fost coechipier cu Adrian Mutu si cu care a cistigat, pe teren, campionatul Italiei. Trofeul i-a fost insa retras gruparii torineze si acordat clubului Internazionale Milano, dupa ce, in urma unei anchete, s-a stabilit ca Juventus a fost implicata in scandalul meciurilor trucate din campionatul Italiei, fapt ce a aruncat-o de pe cea mai inalta treapta a podiumului din Serie A in Serie B, unde a inceput sezonul cu 17 puncte penalizare. Dupa Cupa Mondiala din Germania, cistigata de Italia dupa ce s-a impus in finala in fata Frantei, la loviturile de departajare, Cannavaro s-a transferat la Real Madrid, echipa cu care a evoluat impotriva Stelei in Liga Campionilor si cu care ocupa, in prezent, locul trei in Spania, cu 32 de puncte, doua mai putine decit liderul FC Sevilla.
Cistigatorul din 2005 al trofeului FIFA World Player, brazilianul Ronaldinho, a ocupat doar locul trei in acest an, in ciuda faptului ca a cistigat Liga Campionilor cu FC Barcelona. Pozitia a doua in ierarhia celor mai buni fotbalisti a fost ocupata de francezul Zinedine Zidane, care si-a incheiat cariera dupa Cupa Mondiala din Germania.
In cadrul Galei FIFA World Player de la Zurich a fost decernat si trofeul pentru cea mai buna jucatoare de fotbal din 2006, cistigatoare fiind brazilianca Marta. Sportiva in virsta de 20 de ani evolueaza ca atacant si este legitimata la gruparea suedeza Umea, fotbalul feminin neavind statut de sport profesionist in Brazilia. Marta, medaliata cu argint la Jocurile Olimpice din 2004, cu reprezentativa de fotbal feminin a Braziliei, s-a numarat pentru a treia oara consecutiv printre cele mai bune trei jucatoare nominalizate de FIFA. Marta le-a devansat in cursa pentru titlul de cea mai buna jucatoare a anului pe Kristine Lilly, din Statele Unite ale Americii, si pe Renate Lingor, din Germania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii