Mergi la conţinutul principal

Canicula pune autorităţile pe jar

Autorităţile vor intensifica măsurile pentru combaterea efectelor caniculei în Brăila, ca urmare a avertizării de cod portocaliu emise de meteorologi pentru următoarele zile. Concret, în conformitate cu atenţionarea meteorologică emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi până duminică vremea va fi caniculară, temperatura va atinge valori de 38 - 41 de grade şi izolat în Lunca Dunării se vor înregsitra 42 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, pe arii extinse. În vederea prevenirii unor situaţii deosebite, au fost avertizate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea combaterii efectelor fenomenului de caniculă.
În acest scop, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Fontieră Brăila va monitoriza zonele Faleza Dunării, Plaja Perla şi Plaja Lipovenească. În municipiul Brăila vor fi amenajate puncte de prim ajutor în Teatrul "Maria Filotti", Căminul de Garnizoană Brăila, Piaţa Halelor, Piaţa Concordia şi Primăria municipiului Brăila. Lăcaşurile de cult din municipiu vor fi deschise pe parcursul celor patru zile pentru asigurarea adăpostirii populaţiei de temperaturile caniculare.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila este pregătit să instituie puncte de prim ajutor în locuri publice, dacă avertizarea de cod portocaliu de caniculă se prelungeşte, după cum a precizat managerul Silviu Radu. Joi, SAJ Brăila a înregistrat o creştere a numărului de solicitări cu 15% faţă de o zi cu valori termice obişnuite. "Deoarece în această perioadă se desfăşoară probele la bacalaureat, vom fi atenţi să intervenim în cel mai scurt timp la cele 4 centre de examinare, dacă vor fi probleme", a spus Silviu Radu.

Circulaţia vehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, interzisă pe drumurile naţionale

Din cauza caniculei, în perioada 24 - 26 august, în intervalul orar 11.00-20.00, este interzisă circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe toate drumurile naţionale din Brăila. Pentru informarea conducătorilor auto care circulă în municipiul şi judeţul nostru sau care sunt în tranzit, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila informează că, pe fondul atenţionărilor de cod portocaliu de caniculă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a instituit unele restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale. Este vorba despre Drumul European 87 Brăila - Galaţi (Şendreni), Drumul Naţional 21 Brăila-Slobozia, DN 2B Brăila- Buzău, DN 22 Brăila- Râmnicu Sărat, DN 23 Brăila- Focşani şi DN 22 B Brăila- Galaţi (Şoseaua Dig). În perioada menţionată, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi la capetele sectoarelor de drum pe care au fost instituite restricţii de circulaţie, în vederea interzicerii accesului în aceste zone a autovehiculelor cu masa totală de peste 7.5 tone. "Pentru protejarea participanţilor la trafic, poliţiştii recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze", a precizat agent principal Camelia Bucur, din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila. Pentru operatorii de transport şi conducătorii autovehiculelor vizate de restricţie, CNADNR a pus la dispoziţie numerele de telefon 021/264.33.33 şi 021/9360, dar şi pagina de internet www.cnadnr.ro/Situaţia Drumurilor Naţionale.

Atenţie la incendii!

În scopul prevenirii unor evenimente deosebite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" al judeţului Brăila recomandă populaţiei să respecte următoarele măsuri: evitaţi aprinderea focurilor în păduri, plantaţii sau în afara locurilor special amenajate; nu amplasaţi grătarele la o distanţă mai mică de 10 m faţă de materiale combustibile sau clădiri; nu aruncaţi resturile de chibrituri şi ţigări aprinse; nu părăsiţi niciodată focul făcut, înainte de a vă asigura de stingerea lui completă, iar cenuşa rezultată în urma arderii depozitaţi-o într-o groapă special amenajată; păstraţi la dumneavoastră tot timpul un bidon cu apă; asiguraţi o atentă supraveghere copiilor pentru a se evita folosirea de către aceştia a mijloacelor de aprindere. "În conformitate cu Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cetăţenii au obligaţia să anunţe imediat orice incendiu pe care-l observă, sunând la telefonul 112 şi să intervină la stingerea acestuia cu mijloacele pe care le au la îndemână", a precizat lt. col. Stoian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro