Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Candidatii la alegerile pentru conducerea FRG pot opta pentru o singura functie

Candidatii la alegerile pentru conducerea FRG pot opta pentru o singura functie, a stabilit, luni, Comitetul Executiv, astfel ca fostul gimnast Marius Urzica va trebui sa decida daca se va inscrie in cursa pentru postul de presedinte sau in cea pentru postul de vicepresedinte.
Marius Urzica a fost propus si pentru functia de presedinte al FRG, si pentru cea de vicepresedinte. Urzica a declarat, dupa sedinta Comitetului Executiv al FRG, in care s-au validat propunerile pentru conducerea forului, ca n-a stiut ca poate candida doar la o singura functie. El a precizat ca inclina sa candideze pentru postul de presedinte, dar a lasat sa se inteleaga ca va mai reflecta asupra celor doua posibilitati pina cel tirziu marti.
Fostul gimnast a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv, ca a votat si el propunerea ca sa poate candida o singura persoana pe cite o functie, deoarece era nevoie de unanimitate.
"Decizia s-a luat in unanimitate, de catre toti membrii Comitetului Executiv. Inclusiv eu am votat. Dar este pacat pentru ca, daca voi candida la presedintie si ratez pur si simplu, ies din anturajul gimnasticii. Nu-mi ramine decit sa fiu antrenor sau ceva asemanator", a spus Urzica.
Fostul gimnast considera ca decizia Comitetului Executiv nu a fost luata in sprijinul contracandidatului sau la presedintia FRG, Adrian Stoica, in prezent secretar general al forului. "M-a dat putin peste cap aceasta decizie, dar nu cred ca s-a luat decizia pentru a cistiga Adrian Stoica", a precizat Urzica.
Presedintele in exercitiu al FRG, Nicolae Vieru, a afirmat ca, in cazul lui Marius Urzica, s-a facut o exceptie in privinta validarii candidaturii sale la presedintie. "Statutul federatiei prevede clar ca la functie pot candida doar fosti sportivi. Insa Marius abia azi si-a depus cererea de renuntare la activitatea de performanta, la sediul federatiei. El insa se afla sub contract si cu COSR, astfel ca i-am acordat un termen de 48 de ore, pentru a depune o cerere similara si acolo. Abia in acel moment poate fi validata candidatura lui", a explicat Nicolae Vieru.
Marius Urzica spune ca se va grabi sa instiinteze oficial COSR de retragerea sa din activitatea sportiva. "Nu stiam de aceasta prevedere, abia acum mi s-a comunicat, dar voi merge la COSR sa depun cererea de retragere din activitatea competitionala. Daca nu voi reusi, este adevarat ca Adrian Stoica va ramine singurul candidat la presedintia federatiei, dar nu cred sa intimpin probleme la COSR", a afirmat Urzica.
Candidatul la presedintia FRG mai spune ca nu s-au facut presiuni asupra sa din partea actualei conduceri a federatiei. "Nu s-au facut presiuni asupra mea sa accept candidatura la functia de vicepresedinte. Fiecare are parerea si personalitatea lui si opteaza pentru ce-si doreste. Nu sint suparat, ci optimist si cred ca, in viitor, ar trebui sa ne bazam pe Vieru, Stoica si toti cei care sint in Biroul Executiv, pentru ca toti vor lupta pentru binele gimnasticii romanesti", a incheiat Urzica.
Adrian Stoica, a carui candidatura la presedintia federatiei a fost validata fara probleme, considera ca s-a dat dovada de intelegere in cazul lui Urzica. "Daca era sa fie vorba de bete in roate, exista posibilitatea, dar tocmai faptul ca i-am acordat termenul de 48 de ore, pentru depunerea cererii la COSR, dovedeste ca s-a privit totul cu multa bunavointa", a declarat actualul secretar general.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii