Candidaţii la Primăria Brăila s-au «confruntat» la Televiziunea Naţională | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Candidaţii la Primăria Brăila s-au «confruntat» la Televiziunea Naţională

Jumătate dintre candidaţii la Primăria Brăila s-au certat, luni seară, în direct la TVR1, în cadrul emisiunii "Alegeri Locale 2016", prezentată de Mădălina Dobrovolschi şi Florian Petrică. Este vorba despre şase candidaţi la Primărie: senatorul Cătălin Boboc (PNL), profesorul Viorel Botea (PMP), consilierul municipal Simona Drăghincescu (PND), consilierul municipal Dan Păun (ALDE), deputatul Silviu Dorin Petrea (PSRO), deputatul Marian Dragomir (PSD). De asemenea, candidatul PRU la Consiliul Judeţean şi cel Municipal Brăila - Gabriel Musceleanu, la care s-a adăugat, pe post de susţinător al deputatului Marioara Nistor (UNPR) şi deputatul de Ialomiţa al Uniunii, Mario-Ernest Caloianu. Deşi scopul emisiunii realizate în fiecare seară, la ora 21:00, de Televiziunea Naţională, este acela de a prezenta participanţii din întreaga ţară la alegerile locale şi proiectele acestora, candidaţii brăileni au profitat de ocazie mai mult pentru a-şi spăla rufele în public. Trebuie subliniat că la dezbatere nu au luat parte: Adrian Râureanu (PRM), Gheorghe Chiru (PNŢCD), Nicu Cîrîc (PRU), nici independenţii Mariana Bâtcă, Marian Ion şi Cristian Techiu. Interesant este că, ieri, ţărănistul Chiru s-a plâns pe pagina personală de Facebook în privinţa faptului că nu a fost invitat să participe.

Ce probleme au dezbătut candidaţii

Pe scurt, aspiranţii la fotoliul de primar al Brăilei, prezenţi în platoul TVR1, au vorbit despre corupţia din administraţia brăileană, despre câinii comunitari şi gunoiul de pe străzile oraşului, crime, lipsa investitorilor şi rezultatele excelente la învăţătură ale elevilor din judeţ şi municipiu. Cum era de aşteptat, odată ce spiritele s-au încins, au urmat discuţiile despre funcţionarea USL la Brăila, despre traseism, acuzaţii personale şi foarte puţine prezentări concrete de proiecte şi soluţii la problemele brăilenilor. De menţionat că liberalul Cătălin Boboc a amintit proiectul său legat de dezvoltarea unui parc industrial la Brăila şi creşterea nivelului siguranţei pe străzi. Social-democratul Marian Dragomir a vorbit despre dezvoltarea Yazaki la Brăila şi crearea a 1.500 de locuri de muncă. PND-ista Simona Drăghincescu a amintit despre problemele asociaţiilor de proprietari în privinţa datoriilor şi a indicat ca soluţie contorizarea individuală. Dan Păun a abordat subiectul eliminării câinilor comunitari de pe străzi prin conştientizarea şi amendarea populaţiei, dar şi despre ideea înfiinţării unor patrule ale asociaţiilor de proprietari. Silviu Petrea şi-a detaliat propunerea în privinţa necesităţii schimbării "veteranilor" din administraţia publică locală şi a vorbit despre colaborări şi strategii de viitor alături de Galaţi în privinţa dezvoltării autostrăzii Dunării. La rândul lor, atât Viorel Botea cât şi Gabriel Musceleanu au ţinut să atace actuala administraţie PSD, invocând nevoia de schimbare. De asemenea, Caloianu, reprezentantul Marioarei Nistor, a vorbit despre potenţialul agricol al judeţului Brăila.

Boboc vs. Dragomir

"Proiectul meu de guvernare locală se cheamă «Deschidem Brăila!». De ce? Pentru că noi toţi brăilenii ştim că Brăila este un oraş închis. Este închis pentru investitori, pentru că din păcate cei care au condus administraţia publică locală atâta timp la Brăila au avut această practică, această abordare, de a ţine la distanţă, de a pune piedici celor care ar dori să vină şi să investească în Brăila. Se referă la deschiderea administraţiei către cetăţean. E o administraţie destul de distantă, din păcate, şi oamenii vor cu totul altceva", a declarat Boboc, amintind încă de la începutul emisiunii de faptul că fostul preşedinte CJ Brăila Gheorghe Bunea Stancu se află în prezent la închisoare pentru fapte de corupţie şi că primarul Aurel Simionescu a fost ridicat, recent, de procurorii DNA şi a stat în arestul poliţiei, într-un dosar legat de proiectul Bulevardul Dorobanţilor. De cealaltă parte, Dragomir a ţinut să le atragă atenţia colegilor săi de platou că nu fac niciun serviciu oraşului dacă expun la televizor doar elemente negative. "Eu am crezut că venim la o emisiune în care să discutăm despre proiecte şi nu să ne acuzăm unii pe alţii. Este adevărat că la Brăila au fost probleme şi de o parte, şi de alta şi ştim cu toţii că şi PNL-ul a fost, să spunem aşa, implicat, fiind unul dintre vicepreşedinţii săi în «Mafia Cerealelor». Dar noi n-am venit să spunem despre aceste lucruri aici. Nu vreau să vă contrazic. Într-adevăr, unii dintre consilierii judeţeni au fost şi ei să dea cu subsemnatul. Cum s-a terminat, nu e treaba noastră, aici, în această emisiune. Noi am venit să vorbim despre Brăila, despre ce ne propunem fiecare dintre noi. Cred că ar trebui să încetăm cu astfel de dispute şi provocări şi să ne prezentăm proiectele. (...) Vorbim, astăzi, într-adevăr şi de şomeri la Brăila, şi de salarii mici, dar nu trebuie să uităm noi toţi, cei de aici, de la masă, că în Zona Liberă a venit o investiţie privată care face acolo producţie. Şi a angajat - e adevărat pe salarii foarte mici -, câteva sute de oameni. Şi tot oamenii aceştia care au venit şi fac prima investiţie de o asemenea anvergură în Brăila au început extinderea fabricii pentru a ajunge la aproximativ 1.500 de angajaţi. Nu trebuie să vorbim doar despre o singură investiţie, ci despre facilităţile pe care le putem oferi", a declarat Dragomir, făcând referire şi la existenţa unui parc industrial în Brăila, la trecerea cu bacul către Tulcea, spre Smârdan. "Aşa o imagine frumoasă ne-aţi zugrăvit despre Brăila, de parcă noi n-am trăi acolo de 26 de ani, de când PSD-ul conduce acel oraş. Domnule Dragomir, în Brăila se moare de foame! În Brăila sunt gropi peste tot pentru că firmele dumneavoastră de casă nu au făcut ce trebuie!", a replicat Boboc.
Reamintim că prima dezbatere a candidaţilor la Primărie, la CLM şi CJ Brăila, a avut loc pe 10 mai, într-un cadru atipic, la The Music Pub. Atunci, la discuţii au fost prezenţi Marian Căpăţînă, Silviu Petrea, Gabriel Musceleanu, Nicu Cîrîc, Cristian Techiu, Lucian Căprariu, Marian Ion şi Marian Fusea.

Astăzi, dezbatere cu candidaţii pe tema câinilor comunitari

Candidaţii la Primăria Brăila vor participa, astăzi, la o nouă dezbatere electorală, de această dată în plan local. Este vorba despre evenimentul organizat de Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului şi Asociaţia "Vreau să fiu liber" Brăila pe tema gestionării câinilor din municipiul Brăila, ce se va desfăşura astăzi, începând cu ora 11.00, la sala de conferinţe de la etajul 12 al Hotelului "Traian". Sunt invitaţi, evident, toţi candidaţii înscrişi în competiţia electorală, dar şi iubitori de animale, care să le adreseze întrebări pe această temă aspiranţilor la fotoliul de primar.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro