Mergi la conţinutul principal
Comunicat de presă

Canciu și salariile șefilor CUP Dunărea

• liderul municipalei PNL atacă dur atât angajările “pe bandă rulantă” cât și nivelul salariilor de la vârful companiei de utilități publice

 

“Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila angajează pe bandă rulantă, an de an, personal necalificat, calificat, dar și de execuție, întărind astfel activul PSD. În timp ce unitățile de stat au posturile blocate, administrația PSD a găsit soluția ideală pentru a-și întări activul de partid, acei oameni care vor lipi afișe la alegeri și nu doar atât”, declară Cătălin Canciu, președintele organizației municipale PNL într-un comunicat trimis presei. Sursa citată precizează însă că “la CUP Dunărea sunt și oameni care-și câștigă pâinea cinstit, nu avem nimic cu ei, aici vorbim despre angajații care plimbă hârtiile degeaba între birouri și despre cei care conduc bolizii Ford de sute de mii de euro”.

“În 2023 (și anul nu s-a încheiat încă), anunțurile postate pe site-ul companiei demonstrează că s-au scos la concurs peste 60 de posturi: de la muncitori necalificați, șoferi neprofesioniști, șoferi profesioniști, mecanici auto, mecanici utilaj, până la consilieri juridici, laboranți, casieri, ofițeri contabili, ingineri și așa mai departe. Cel mai recent anunț de angajare postat de CUP Dunărea este pentru un post de informatician – Birou centru calcul, concursul având loc pe 15 septembrie 2023”, continuă Canciu adăugând că în ultimii 10 ani, numărul angajaților CUP a crescut cu peste 300 de persoane, societatea numărând, la finalul anului trecut, 1.020 de salariați, plata salariilor angajaților CUP Dunărea reprezentând jumătate din cheltuielile făcute de companie!

“Solicit public CUP Dunărea să prezinte situația angajărilor pe anul în curs, dar mai ales justificarea profesională a tuturor posturilor, de execuție sau nu, în special a celor care prevăd prestarea de activități în birourile companiei! Aceste angajări pe bandă rulantă reprezintă o bătaie de joc la adresa brăilenilor, care plătesc, începând cu 1 martie 2023, cea mai scumpă apă din țară (15 lei mc/lună apă plus canalizare)”. În continuare, Canciu face publice salariile șefilor: 

“La o scurtă trecere în revistă a declarației de avere pe 2022 a directorului general CUP Dunărea, Silviu Mangiurea (PSD), comparativ cu 2021, observăm că acesta și-a rotunjit veniturile cu 33.000 lei, prin preluarea funcției de administrator executiv, pe lângă cea de director general.  Mangiurea a încasat în 2022 din banii CUP Dunărea 230.776 lei (19.231 lei/lună). Au mai fost recompensați pentru munca prestată în folosul partidului: directorul economic Ionel Avram (PSD) – cu 18.067 lei/lună, directorul executiv ADID Doru Damian (PSD) – cu 16.279 lei/lună (în afară de pensia de serviciu de peste 13.000 lei/lună), președintele CA – cu 10.000 lei/lună și cei cinci membri CA (PSD) – cu 4.000 lei/lună.

 

Cătălin Canciu, inspector școlar general al Inspectoratului școlar Județean Brăila

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro