Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Canalizarile fara capac ucid din nou

O noua victima a canalizarilor fara capac din Braila. O batrina de 75 de ani a murit, dupa ce a cazut, din neatentie, intr-un canal neacoperit, de pe strada pe care locuia. Femeia, aflata in stare de soc, a fost scoasa din canalizarea plina de apa de niste trecatori care se aflau in zona, insa a racit si, in doua zile, si-a dat sufletul.
De citeva luni, strada Eftimie Murgu din municipiu este plina de hirtoape si de canalizari fara capac, pentru ca in zona se executa lucrari de reabilitare. Din cind in cind, mai ales cind ninge, sau ploua, si se formeaza noroi, unii dintre trecatori sau chiar unele masini mai aluneca in gropile facute pentru canalizare. Ultima data, a cazut victima Petrica Neagoe, o pensionara ce se ducea la alimentara din coltul strazii, iar finalul a fost unul tragic. Din neatentie, femeia s-a prabusit intr-un asemenea canal, adinc de doi metri si a stat minute bune in apa pina la git, pina cind niste barbati au scos-o de acolo, tragind-o pur si simplu de par. "Mergind pe drum, asa usor, cum mergea ea ca batrina, a cazut in canalizarea care se facea. Nu era astupata, nu era nici un semn, ea, batrina si au scos-o de acolo, oamenii care au vazut-o in momentul in care a cazut", ne-a declarat Elena Petcu, fiica victimei.
Vecinii, care au aflat de tragedie, spun ca aceste guri de canal neacoperite au constituit un real pericol pentru trecatori, mai ales pentru batrini si copii: "Sint multe canale, erau toate descoperite, pe strada. Capacele astea, pe care le vedeti, le-au pus ieri, dupa ce s-a intimplat nenorocirea. Canalul in care a cazut femeia avea aproape doi metri. Eu cred ca daca nu erau acolo acesti oameni, se ineca, murea acolo, ca era apa crescuta din pinza freatica. Noroc ca au fost acolo si au tras-o de par, asa au scos-o afara, ca nu s-a putut altfel".

"Nu e vina nimanui"

Examenul medico-legal a pus in evidenta faptul ca femeia a murit pentru ca a facut pneumonie. Medicul legist Aurelian Savu, ne-a declarat: "Din datele pe care le detinem, rezulta ca batrina a alunecat si a cazut intr-o groapa din care a fost extrasa de catre vecini, iar ulterior, timp de doua zile, a stat acasa, timp in care a dezvoltat o pneumonie, in urma careia a decedat".
Dupa ce s-a intimplat tragedia, constructorii au catadicsit sa acopere, provizoriu, canalele de pe strada. "Ieri le-au pus, au venit cu un utilaj mare, o fadroma si le-a asezat aci, dincolo. Era periculos, a dat si un cetatean cu masina intr-un canal de-asta. Nu si-a dat seama si ne-am dus cu totii si l-am scos".
In privinta acestei situatii, purtatorul de cuvint al regiei "Apa", Elena Dragan, ne-a declarat ca in zona se realizeaza lucrarile de canalizare, insa constructorul a montat panouri de avertizare, pentru a semnala gaurile respective. Potrivit Elenei Dragan, daca aceste panouri au disparut, nu este vina nici a constructorului, nici a beneficiarului: "Acolo au fost puse marcaje, si daca au disparut, este pentru ca se fura absolut orice. Nu e vina nimanui, acolo, daca nu rezista nici un panou, nu avem ce face".
In urma cu circa o luna, un barbat de 46 de ani a murit, dupa ce a cazut in cap intr-o alta canalizare fara capac din Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii