De câteva zile chiar s-au reluat lucrările la proiectul îngheţat de la Liceul Pedagogic "D. P. Perpessicius". Banii cu care s-a reuşit deblocarea lucrărilor au fost obţinuţi de Direcţia Strategii a Primăriei din fonduri europene. Astfel se va continua executarea lucrărilor de: arhitectură, rezistenţă, instalaţii termice, instalaţii electrice, instalaţii sanitare, alarmă incendiu la clădirea liceului şi la internat, sală de sport, cantină, amfiteatru. Se vor realiza şi două construcţii noi: o clădire cu 10 săli de clasă şi o alta cu 10 garsoniere pentru profesori şi se va amenaja şi terenul de sport. Pentru întreg proiectul s-au aprobat 16 milioane de lei, din care aproximativ 11,4 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. În plus la art. 5 din Hotărârea Consiliului Local se precizează că sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu al municipiului. "Noi am semnat parteneriatul cu Primăria pentru un an şi sper ca în această perioadă să se finalizeze. Se lucrează mult afară acum, se profită că vremea este frumoasă, iar când vremea nu va mai permite lucrul afară se vor face lucrări la interior, în cantină. Sunt atât de bucuros că s-au început lucrările, că-mi vine să stau tot timpul lângă utilaje ca să văd cum lucrează. Avem şi o problemă, pe care vom încerca să vedem cum o putem rezolva. În proiectul iniţial erau două clădiri, una pentru elevi şi alta cu garsoniere pentru profesori. În timp, noi ne-am dezvoltat mult. Atunci când s-a făcut proiectul aveam opt clase de gimnaziu, acum avem 15 şi o problemă cu spaţiul. Am fi preferat să transformăm clădirea de garsoniere în săli de clasă. Am înţeles că nu este posibil, aşa că mergem înainte şi vom vedea cum se va rezolva. Eu mă bucur însă foarte mult că au reînceput lucrările şi că aerul acela de abandon din cauza lucrărilor neterminate va dispărea din şcoala noastră", a declarat încântat directorul liceului, prof. Constantin Gherghinoiu.
Liceul nu numai că rămăsese cu lucrările neterminate, dar are şi datorii la constructor de 2,7 milioane de lei. Aşa că reluarea proiectului este o veste bună şi pentru firma constructoare, "Concivia". Apoi Primăria şi şcoala vor mai avea de rezolvat problema dotărilor. În vechiul proiect, finanţat de Guvern, erau prinse şi acestea. Prin proiectul european nu se pot realiza decât clădirile. Banii au fost obţinuţi ca urmare a accesării fondurilor realocate Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, în cadrul căruia se puteau depune proiecte de către parteneriate formate din unităţi administrativ-teritoriale şi unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, în vederea finanţării lucrărilor achiziţionate în anul 2007 şi nefinalizate până în prezent din lipsă de fonduri.
Deblocarea acestui proiect de campus şcolar este o veste bună şi pentru celelalte şantiere îngheţate de la "Edmond Nicolau" şi "Gh. K. Constantinescu", începute în 2007 din dorinţa de "marca" foarte multe obiective, fără să se chibzuiască mai bine banii. Tot atunci au început reabilitările şi pentru şcolile: "Spiru Haret" - care între timp s-a şi desfiinţat, şi "C. S. Aldea", amândouă fiind şi ele cu lucrările îngheţate la jumătate şi intrate în conservare.