Mergi la conţinutul principal

Campus universitar la Braila

Deschiderea anului universitar s-a facut cu fast, ieri, in doua institutii de invatamint superior, Universitatea "Brancoveanu" si Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati.
La ora noua au inceput cursurile oficial la Universitatea "Brancoveanu", unde au fost prezenti: prefectul Mihaela Marcu, primarul Constantin Cibu, vicepresedintele Consiliului Judetean Niculina Moisescu, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Luminita Mihailov, inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon. Universitatea a fost reprezentata de prorectorii Ion Scurtu si Ovidiu Puiu, alaturi de decanii Elena Enache si Dorian Rais. Prorectorul Ion Scurtu a amintit citeva dintre datele semnificative de la infiintarea universitatii in 1991, mentionind ca de atunci, institutia a reusit sa intre in lumea universitara europeana. Anul acesta la "Brancoveanu" s-au inscris peste 2.000 de studenti in cele trei centre, dintre acestia 537 fiind la Braila. Ei au optat pentru Facultatea de Management si Marketing in Afaceri Economice - 372 si Facultatea de Stiinte Administrative si ale Comunicarii - 165. Din pacate, la prima facultate amintita doua specializari nu au studenti. Este vorba de Marketing si Economie agroalimentara, unde numarul celor care au optat pentru ele a fost sub 20. De asemenea, s-a mai amintit faptul ca la Braila au terminat pina acum 13 promotii, peste 98% fiind licentiati. Prefectul Mihaela Marcu a spus ca pentru ea acest moment este unul de bilant al ambitiilor si sperantelor din facultate cu realizarile de acum. Primarul Constantin Cibu s-a bucurat de faptul ca de acum salile de curs si seminar vor zumzai din nou. "Pentru Braila este o mare mindrie universitatea pentru ca datorita ei si altora Braila se poate numi oras universitar", a mai spus primarul Cibu. Pentru viitor i-a indemnat pe cei din conducerea universitatii sa se gindeasca la infiintarea unui campus universitar la care sa participe toate universitatile din Braila. Vicepresedintele CJ Nicolina Moisescu i-a felicitat pe studenti ca "au ales sa fie cei mai buni", iar inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a indemnat studentii sa invete, sa lupte pentru a avea o pregatire cit mai buna. Prorectorul Ovidiu Puiu a vorbit despre stradaniile universitatii de a-i forma pe studenti pentru a face fata intr-o lume tot mai concurentiala.

La Universitatea "Dunarea de Jos" bursele s-au suplimentat cu 10%

La Facultatea de Inginerie din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati deschiderea anului universitar a avut loc de la ora 10.00. Au fost prezenti prefectul Mihaela Marcu, senatorul Aurel Simonescu, deputatul Horia Vasioiu, presedintele Consiliului Judetean Gheorghe Bunea Stancu si prorectorul Universitatii "Dunarea de Jos" din Galati, prof. univ. dr. Toader Munteanu.
Decanul Facultatii de Inginerie, conf. univ. dr. Adrian Goanta a explicat ca institutia s-a adaptat procesului de la Bologna si ca in acest proces s-a bucurat de sprijinul autoritatilor. De asemenea, baza materiala a facultatii a sporit cu 500.000 de lei, astfel ca acum se pot compara cu cele mai dotate institutii din tara. Conf. univ. dr. Adrian Goanta a evidentiat apoi eforturile unor profesori care au reusit prin proiecte sa aduca sponsorizari de mii de lei sau au sprijinit facultatea in fata comisiei de acreditare precum Gheorghe Oproescu sau Gheorghe Voicu. Prefectul Mihaela Marcu si-a amintit cu placere vremea cind a fost cadru didactic al facultatii, iar presedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu a spus ca si-ar dori ca toate evaluarile pozitive comunicate in acest moment sa se regaseasca in forta de munca bine pregatita angajata pe piata muncii din Braila. Deputatul Horia Vasioiu a atras atentia studentilor ca este primul pas pe care il fac in construirea propriului drum si ca trebuie sa invete ca sa faca fata concurentei. Senatorul Aurel Simionescu a declarat ca este o placere sa vada cum se schimba generatiile, atit in rindul studentilor, cit si in rindul cadrelor didactice si a indemnat la invatatura pentru ca Romania si Braila au nevoie de ingineri bine pregatiti. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a precizat importanta construirii unei cariere pe o baza sanatoasa formata din cunostinte solide. In final, prorectorul Toader Munteanu i-a indemnat si el pe studenti la invatat pentru ca mediul socio-economic ii asteapta, dar sa nu uite ca studentia este cea mai frumoasa perioada din viata si trebuie sa profite din plin de ea. De asemenea, a mai mentionat ca bursele oferite de universitate au fost suplimentate cu 10% si studentilor buni le va fi mai usor sa le obtina.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro