Mergi la conţinutul principal
Elevi din Brăila, câștigători ai Maratonului pentru Educație Antreprenorială

Campioni în business

• trei echipe de la Colegiul “Murgoci” au participat la competiția organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) • echipa “City Break” a câștigat premiul I, echipa “Starquess” a ieșit pe locul 7 și a primit o mențiune, iar echipa “Take the Pills”, formată din elevi de clasa a IX-a, s-a clasat pe locul 19 • finala a avut loc luna aceasta și a reunit 200 elevi ce au prezentat 35 proiecte și idei de afaceri

 

Elevii de azi sunt marii antreprenori de mâine! Asta am putea afirma despre un grup de liceeni de la Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” care au câștigat primul Maraton pentru Educație Antreprenorială din România. Mario-Alexandru Vlaviano, Raluca-Ioana Toma, Anca-Teodora Pătrașcu, Ștefan-Dorin Oprea, Dragoș-Gabriel Adamița și Cosmin-Andrei Damian au creat aplicația de mobil “City Break”, proiect care își propune să revoluționeze turismul de acest tip, iar juriul competiției, format din antreprenori cu notorietate din întreaga țară, i-a desemnat campionii maratonului, echipa brăileană venind cu cel mai bun și sustenabil plan de afaceri.

 

Aplicația pentru city break-ul perfect

Echipa “City Break”, formată din Mario, Raluca, Anca, Ștefan, Dragoș și Cosmin, (elevi în clasa a X-a și a XI-a, coordonați de prof. Paul Pruș), au creat aplicația de mobil cu același nume, care se identifică drept o platforma națională centralizată pe turism, menită să faciliteze vizita în orașele României. Atracții istorice, tururi pietonale, restaurante, cazări și multe altele, toate sunt disponibile într-o singură aplicație. Practic, tot ce e mai frumos și interesant de văzut și făcut atunci când mergeți într-un city break într-un oraș din România a fost integrat în această aplicație. În ceea ce privește sustenabilitatea proiectului, aplicația poate fi folosită de instituțiile publice (consiliul local, consiliul județean, biblioteca județeană, muzee, teatre etc.), care pot insera în aplicație informații despre atracții turistice, tururi și evenimente.

“Pentru autoritățile publice locale, printre beneficiile aduse de adoptarea acestei platforme se numără: consolidarea relației cu mediul privat, creșterea aportului pe care activitățile turistice îl aduc la bugetul local cât și o mai bună expunere în fața cetățenilor a evenimentelor în desfășurare. Pe de altă parte, mediul privat, indiferent de tipul de abonament achiziționat de către autorități, are parte de un nou canal de promovare al afacerii”, ne-a declarat Mario-Alexandru Vlaviano, liderul echipei “City Break”.

Acesta ne-a precizat că proiectul a fost prezentat prima oară la faza locală a maratonului, care a avut loc la Brăila, atunci când echipa s-a clasat pe locul 3. Ținând cont de reacțiile primite din partea juraților, aceștia au îmbunătățit aplicația, iar în finală au câștigat premiul cel mare.

Organizatorii au precizat că selecția proiectelor prezentate de elevi s-a bazat pe criterii care au punctat ideea de afaceri, modalitatea de implementare și rezultatele estimate ale businessului. Inovația, sustenabilitatea, fezabilitatea, creativitatea, maniera în care a fost descris planul de afaceri, toate au cântărit în punctajul acordat de juriu. Iar echipa brăileană “City Break” a bifat la toate capitolele.

Pentru a afla mai multe detalii despre proiectul “City Break” puteți urmări un videoclip de prezentare de pe Youtube.

 

“Un concurs care te inspiră să vrei și să faci mai mult”

Iată și care sunt impresiile câștigătorilor după experiența unui eveniment de o asemenea amploare:

Mario-Alexandru Vlaviano (lider de echipă): “Maratonul de educație antreprenorială a reușit să adune la un loc un număr impresionant de oameni valoroși ce luptă pentru o Românie mai bună în fiecare zi”.

Raluca-Ioana Toma: “Un concurs care te inspiră să vrei și să faci mai mult, alături de oameni ce sunt cu adevărat capabili să facă o schimbare”.

Anca-Teodora Pătrașcu: “O provocare de neuitat în care creativitatea a făcut diferența”.

Ștefan-Dorin Oprea: “A fost o experiență inedită pe care aș recomanda-o oricând cuiva pasionat de domeniul antreprenoriatului”.

Dragoș-Gabriel Adamița: “Un concept unic, perfect pentru dezvoltarea tinerilor”.

Cosmin-Andrei Damian: “Mă bucur că am făcut parte din acest proiect minunat și abia aștept ediția de anul viitor!”

Aceștia au dorit să le mulțumescă tuturor celor care i-au ajutat să ajungă în finala maratonului și săștige competiția.

“Am vrea să mulțumim în mod special domnului profesor coordonator Pruș Paul, conducerii Colegiului Național «Gheorghe M. Murgoci», doamnei director Mihaela Giurcă, organizatorilor concursului și sponsorilor noștri: Solar Watts, UpScale Smart Consulting, Grup Rulm”, ne-au transmis membrii echipei.

 

Mențiune pentru o altă echipă din Brăila

Alături de echipa “City Break” merită felicitate și celelalte două echipe din Brăila - “Starquess” și “Take the Pills”, care au avut un parcurs foarte bun în cadrul competiției și au făcut o figură frumoasă în etapa finală.

Echipa “Starquess” s-a clasat pe locul 7 și a primit o mențiune, fiind formată din elevii Andrei-Andy Iașar (lider), Mihai Scarlet, Vlad-Mihnea Nicoară, Victor Păcală, Cristian Ionuț Soiu și Dragoș Iulian Răileanu (toți elevi în clasa a X-a, coordonați de prof. Oana Ghețu).

Echipa “Take the Pills” s-a clasat pe locul 19, fiind formată din elevii Victor Ștefan Turcoiu (lider), Mariana Georgiana Iconaru, Luisa Andreea Taflan, Mihnea Petru Viorel Popoacă, Victor Tihanov, Andrei Rareș Moroianu (toți elevi în clasa a IX-a, coordonați de prof. Elena Olga Stroe).

 

Maratonul pentru Educație Antreprenorială a pornit din Brăila!

Maratonul pentru Educație Antreprenorială este un proiect derulat de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene și cu autoritățile locale. Maratonul a pornit chiar din Brăila, la inițiativa CONAF Brăila, de fapt a președintei filialei, Dana Cireașă, în luna februarie a acestui an și s-a extins apoi în alte 10 județe - Argeș, Bacău, Brașov, Bihor, Buzău, Constanța, Galați, Neamț, Timiș și Tulcea, plus municipiul București. În total, 5.000 elevi din aceste județe au participat la ore de educație antreprenorială, iar în marea finală, ce a avut loc pe 12 iunie, la Teatrul Nottara din București, s-au calificat 200 de elevi, ce au prezentat 35 proiecte și idei de afaceri.

“Suntem extrem de mândri de toți concurenții! Proiectul «Maratonul pentru Educație Antreprenorială» a pornit de la Brăila și s-a extins în 11 județe plus municipiul București în doar de 150 de zile. A fost un efort uriaș, o muncă de echipă a CONAF - Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, la care au contribuit sponsorii și partenerii media. Proiectul s-a bucurat  de sprijinul inspectoratelor școlare județene precum și a autorităților publice locale și centrale. Mulțumim în mod deosebit profesorilor coordonatori din întreaga țară și în mod special profesorilor care au coordonat activitatea echipelor brăilene: Paul Pruș, Olga Stroe, Oana Ghețu și Veronica Mocanu! Mulțumim Primăriei Municipiului Brăila și Inspectoratului Școlar Județean Brăila pentru tot sprijinul acordat în desfășurarea primului Maraton pentru educație antreprenorială din România, la Brăila! De asemenea, le mulțumim sponsorilor precum și tuturor membrilor CONAF Braila pentru mobilizarea și implicarea în desfășurarea maratonului din ziua 1 până la finală! Nu ne oprim aici!”, a transmis Dana Cireașă, președinta CONAF Brăila.

În total, în finala maratonului s-au acordat 3 premii și 12 mențiuni, iar fiecare participant a beneficiat de sprijinul oferit de profesori și mentori, voluntari din rândul oamenilor de afaceri, diplome de participare, cursuri, vouchere, diplome, premii etc.“Maratonul nu a fost doar o competiție dedicată elevilor, ci mai degrabă un prim jalon pentru o generație antreprenorială clădită pe fundamentul solid al cunoașterii, mentoratului, seriozității și curajului de a-ți urma visul. Cei peste 5.000 de elevi care au intrat în această fabuloasă competiție, au înțeles că afacerile de succes se bazează pe abilități interdisciplinare, de comunicare și de gândire critică. Maratonul încheiat la București va fi reluat anul viitor și am convingerea că, atât timp cât vor exista profesori dedicați, dar și antreprenori care vor continua să mentoreze generațiile viitoare, suntem pe un drum bun. Un plan de afaceri se poate învăța în câteva ore, dar curajul și seriozitatea necesită o sădire mult mai adâncă în societate”, a declarat Cristina Chiriac, președinta CONAF și fondator “Flori de ie”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro