Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campionatul judetean feminin de GO, un concurs echivalent cu o finala nationala

La sfirsitul acestei saptamini se va derula prima editie a Campionatului Judetean feminin de GO, competitie finantata de catre Directia pentru Sport a Judetului Braila in baza unui program P1 care promoveaza sportul de performanta.
Concursul cuprinde doua faze. Etapa calificarilor, la care se pot inscrie jucatoare de GO cu rangul mai mic de 18 kyu, dar si fara rang CIV, se va derula simbata la Scoala nr. 24 incepind cu ora 9.00, iar etapa finala se va desfasura duminica, 12 noiembrie, de la ora 10.00, la sala Polivalenta. Pentru finale sint calificate direct jucatoarele de GO care au un rang CIV mai mare de 18 kyu.
"Este prima editie a unui Campionat judetean, un concurs obisnuit la prima vedere insa, raportat la valoarea concurentelor el va avea taria unei finale nationale. In concursul de duminica vor participa cu siguranta vicecampioana nationala Andreea Pirvu, precum si medaliata cu bronz Liliana Iacob, doua sportive care ne reprezinta cu succes si in competitiile internationale. Sint convins ca va fi un concurs foarte puternic" a declarat Iulian Toma, presedintele clubului Atari, grupare la care activeaza si cele doua jucatoare de GO.
Sursa citata a mai mentionat faptul ca peste doua saptamini la Braila se vor decerna titlurile de campioni judeteni pe perechi la GO, iar in luna decembrie elita go-ului din orasul nostru se va reuni in cadrul unei competitii care va reuni la start toti campionii judeteni, concurs ce va primi titulatura de "Turneu al campionilor".
Initiativa organizarii unor astfel de concursuri i-a apartinut Asociatiei Judetene de GO, iar primul concurs s-a desfasurat in aceasta vara, primii care s-au luptat pentru titlurile judetene fiind copiii si juniorii.
La categoria de virsta 8 ani s-a impus Alexandru Iacob jucator care apoi a devenit vicecampion national, la 12 si respectiv 14 ani, titlurile au fost adjudecate de Theodor Toma, Alexandru Caraivan a fost cel mai bun de la grupa de virsta 16 ani, iar Lucian Nicolae la 18 ani. Theodor Toma si Alexandru Caraivan au cucerit in aceasta vara si titlurile nationale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii