Mergi la conţinutul principal

Campion și creator de campioni

• Vasile Crăciun și-a trecut în cont un nou titlu național • ca antrenor la CS Atlas Brăila, la naționalele de la Cluj Napoca, are două campioane naționale

 

Anul și titlul național pentru inițiatorul mișcării sportive de culturism din Brăila, Vasile Crăciun. Acesta continuă să facă furori în această disciplină sportivă și după ce a depășit vârsta de 60 de ani. Nici în acest an, la Campionatul Național de culturism, brăileanul nu a avut rivali la plus 60 de ani. A avut cele mai bune prestații iar evoluța sa pe scena din Cluj a fost recompensată cu medalia de aur. Un nou titlu național care se adaugă unui palmares impesionant, atât pe plan național cât și pe plan internațional.

Prima medalie de aur a venit la seniori în 1993, apoi din 2000 până în 2008 a monopolizat primul loc pe podium la categoria masters. A redevenit campion național la masters în 2012, iar în 2014 și-a mai trecut în cont aurul și un loc trei la Open. Anul 2016 i-a adus o nouă medalie de aur pe plan intern.

Vasile Crăciun a devenit campion european la culturism, la clasa masters, în 2010, la competiția continentală care a avut loc la Donetsk, în Ucraina. Cu un an înainte, brăileanul a obținut medalia de bronz la europenele de la Budapesta. Pe această listă a performanțelor sunt nenumărate locuri doi și trei la Campionatele Balcanice.

Pentru toate aceste realizări, anul trecut Federația Română de Culturism și Fitness i-a oferit lui Vasile Crăciun o diplomă specială.

 

Succese ca antrenor

Ca antrenor, Vasile Crăciun a reușit în acest an să scoată două campioane naționale.

Elena Nenciu a cucerit aurul la secțiunea Masters Women's Wellness Fitness, plus 45 ani.

Andreea Cristina Anghelaș a devenit campioană națională la Bodyfitness Juniors open, iar la Women's Body Fitness seniori s-a clasat pe locul al treilea.

“Față de anii trecuți, la Cluj Napoca a fost o competiție de mare amploare, cred că au fost în jur de 1.400 de sportivi. CS Atlas Brăila a participat cu trei sportivi și a obținut trei titluri naționale. Eu am cucerit un nou titlu și nu cred că mă voi opri aici, voi continua să mă pregătesc pentru următoarele competiții. Anghelaș a obținut rezultate foarte bune, un aur la juniori și o medalie de bronz la senioare, aceasta fiind în opinia mea cea mai valoroasă. O evoluție foarte bună, încununată cu titlul național a avut Nenciu. Naționalele de săptămâna trecută au reprezentat și un criteriu de formare a loturilor naționale pentru următorul Campionat Mondial, iar printre sportivele convocate la lot se regăsește și Andreea Cristina Anghelaș“, ne-a declarat Vasile Crăciun.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro