Campania se va desfăşura în perioada octombrie 2014- martie 2015, în colaborare cu poliţişti de la Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. "Scopul campaniei este acela de a contribui la reducerea cererii din perspectiva celor trei forme de exploatare (sexuală, cerşetorie, muncă), prin informarea grupului ţintă şi a publicului larg asupra condiţiei victimei, a metodelor de recrutare şi a repercusiunilor legale", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
În mediul online, se va organiza un concurs cu premii care presupune cunoaşterea unor informaţii de bază cu privire la cele trei tipuri de exploatare. Concurenţii trebuie să redacteze un scurt eseu în care să justifice de ce nu ar utiliza serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate sexual, prin cerşetorie sau prin muncă. Cele mai creative eseuri vor fi premiate de ANITP.
Campania online va fi promovată prin reţelele de socializare cu sprijinul Centrelor Regionale ale ANITP şi al partenerilor instituţionali şi din societatea civilă.