Mergi la conţinutul principal

Campanie națională. Controale ITM în moteluri și pensiuni

• în perioada 28 august - 8 septembrie 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au efectuat 26 de controale la firmele care oferă spații de cazare, altele decât hoteluri • cu acest prilej, au fost aplicate șase amenzi, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nereguli constatate în domeniul relațiilor de muncă • campania a avut în vedere inclusiv informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora, în unități mici de cazare, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară, în fapt, activități de asistență socială cu cazare specifice azilelor

 

Campanie națională pentru verificarea respectării prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă (CIM) și pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor de către angajatorii care desfășoară următoarele activități: alte servicii de cazare - cod CAEN 5590; facilități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată - cod CAEN 5520; hoteluri și alte facilități de cazare similar - cod CAEN 5510 (clasă din care s-au verificat doar motelurile).

„Campania s-a desfășurat în perioada 28 august - 8 septembrie 2023. Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au efectuat 26 de controale și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.000 de lei pentru neconformitățile constatate în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, s-a urmărit modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Campania a angrenat toate Inspectoratele Teritoriale de Muncă din țară, inclusiv ITM Brăila. S-au avut în vedere, pe de o parte, obiectivele specifice ale Inspecției Muncii, stabilite atât prin lege, cat și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2023. De asemenea, s-au avut în vedere informațiile apărute în mass-media, dar și în sesizări primite la nivelul MMSS, potrivit cărora în unități mici de cazare, de genul pensiunilor turistice, se desfășoară, în fapt, activități de asistență socială cu cazare (specifice azilelor).

Obiectivele urmărite pe parcursul desfășurării campaniei au vizat: identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun; eliminarea neconformităților constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităților și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, al sănătății și securității în muncă; eliminarea neconformităților constatate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro