Mergi la conţinutul principal
În perioada 13-15 decembrie

Campanie ITM la nivel național

* au fost vizați angajatorii care desfășoară activități ca servicii externe de prevenire și și protecție * în aceeași perioadă, inspectorii de muncă brăileni au efectuat 47 de controale la agenți economici și au aplicat amenzi de 29.000 de lei

 

Campanie națională desfășurată în luna decembrie a.c. de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila în domeniul servicii externe de prevenire și protecție (potrivit Legii nr 319).  

"În perioada 13-15 decembrie 2021, ITM Brăila a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel național, acțiuni de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind încheierea, modificarea, suspendarea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfășoară activități ca servicii externe de prevenire și protecție", precizează, în comunicatul trimis redacției, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire.

Potrivit sursei citate, obiectivele campaniei au fost: identificarea angajatorilor care nu respectă prevederile legale ce reglementează relațiile de muncă și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea acestora să se conformeze dispozițiilor legale în materie; diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale menționate; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

În timpul campaniei, au fost efectuate controale la 21 de angajatori din municipiul și județul Brăila, urmărindu-se dacă se respectă prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă și dacă au fost luate măsurile care se impun pentru respectarea dispozițiilor legale în materie.

În altă ordine de idei, în perioada menționată (13-15 decembrie) inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au efectuat un număr de 47 de controale (22 privind securitatea și sănătatea în muncă - SSM și 25 privind relațiile de muncă - RM). Pentru deficiențele constatate cu ocazia controalelor au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 29.000 lei, dispunându-se măsuri de intrare în legalitate cu termene de raportare la ITM Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro