Mergi la conţinutul principal

Campanie. Firmele din vizorul inspectorilor ITM

* timp de șase luni, se vor desfășura ample acțiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă în domeniul comerțului cu ridicata (cod CAEN 46)

 

Prevăzută în Programul cadru de acțiuni pentru anul 2022, campania vizând verificarea modului în care sunt respectate cerințele minime de securitate și sănătate în muncă (SSM) în domeniul comerțului cu ridicata (cod CAEN 46) se va desfășura pe tot parcursul anului, în conformitate cu metodologia transmisă de către Inspecția Muncii.

Potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM), Liviu Arhire, cu ocazia controalelor efectuate în ultimii ani în domeniul securității și sănătății în muncă s-a evidențiat faptul că lucrătorii din domeniul comerțului cu ridicata sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă. Amintim: riscurile datorate manipulării unor mase grele și foarte grele, care conduc la o serie de probleme de sănătate asociate cu dureri de spate și dureri musculare; lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute; risc de lovire prin răsturnarea mărfurilor greșit depozitate; risc de accidentare datorat manevrării necorespunzătoare a motostivuitoarelor; perioade lungi în care angajații stau în picioare; activități repetitive; stresul provocat angajaților datorită comportamentului neadecvat al clienților; risc de accidentare la operațiunile de încărcare-descărcare a mărfurilor; alunecări pe pardoseala umedă; ventilație insuficientă; echipamente de muncă incorect utilizate.

„Având în vedere riscurile la care sunt expuși lucrătorii în domeniul comerțului cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete, este necesară organizarea periodică a unor acțiuni de control privind modul în care lucrătorii conștientizează riscurile din unitate, ca primă condiție pentru adoptarea unor atitudini, comportamente și acțiuni adecvate în prevenirea producerii de accidente. Obiectivele generale ale acestei campanii privesc diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, de către angajatorii din domeniul Comerțului cu ridicata - cod CAEN 46”, a precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro