Mergi la conţinutul principal

Campanie de prevenire a victimizării minorilor

* în perioada următoare, polițiștii vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea online * campania derulată la nivel național se desfășoară în perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021-2022

 

Copiii încep școala, astfel că polițiștii au dat startul unei campanii menite să asigure protecția celor mici în viața de zi cu zi, dar și în mediul online.

După un an dificil, copiii se vor întoarce fizic, la grădiniță sau la școală. Polițiștii brăileni din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. “Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine”, este mesajul polițiștilor.

În perioada 1-10 septembrie, premergător începerii anului școlar 2021 - 2022, Poliția Română derulează la nivel național o campanie prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității. “Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor,

În această perioadă, polițiștii vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea online. “În cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului”, se arată în comunicatul transmis de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brăila.

Polițiștii reamintesc oamenilor că siguranța copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinți, bunici sau reprezentanți ai instituțiilor abilitate să prevină delicvența juvenilă și să combată orice situație ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro