Mergi la conţinutul principal
Brăilenii au ocazia să se debaraseze de mobila veche

Campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și a deșeurilor periculoase

• Operatorul Unic de Salubritate RER va derula acțiunea în perioada 20 mai - 7 iunie, fiecărei zonei din municipiu fiindu-i alocată o zi, conform tabelelor alăturate • la categoria deșeuri voluminoase intră obiecte de mobilier, uși, covoare, iar la deșeuri periculoase diverse ambalaje de substanțe toxice • lista completă în articol

 

Operatorul Unic de Salubritate RER anunță că, timp de trei săptămâni, începând de luni, 20 mai, până pe 7 iunie, se va derula campania trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor periculoase menajere, pe raza municipiului Brăila, campania fiind adresată populației - persoane fizice. 

Colectarea deșeurilor voluminoase se face gratuit, direct de la domiciliu, în baza solicitărilor telefonice.

Astfel, brăilenii au posibilitatea de a se debarasa, fără niciun efort și fară niciun cost suplimentar, de orice obiect voluminos pe care nu-l mai folosesc și care ocupă spațiul inutil, printr-o simplă solicitare la numărul de telefon 0239.615.664, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Deșeurile voluminoase trebuie scoase în fața blocului/casei, într-un loc accesibil mașinii de colectare, până cel târziu ora 09:00 dimineața, în ziua de colectare aferentă zonei în care locuiesc, conform tabelului alăturat.

Colectarea deșeurilor voluminoase de la populație se va face de luni până vineri. Deșeuri voluminoase acceptate: obiecte de mobilier (ex. dulapuri, birouri, scaune, mese, paturi, canapele, fotolii, saltele etc.); uși din lemn sau din alt material; tâmplărie geam din lemn sau din alt material; covoare, linoleum, mochete.

 

Colectarea deșeurilor periculoase provenite din deșeurile menajere

Deșeurile periculoase se predau prin aport voluntar la unul din punctele de colectare amenajate temporar. La punctul de colectare va staționa în intervalul orar 08:00-16:00 o mașină distinct inscripționată, dotată cu recipiente corespunzătoare colectării categoriilor de deșeuri. La punctul fix de colectare se vor primi doar deșeuri generate de populație.

Deșeuri periculoase acceptate:

- Cutii de vopsea, lacuri pentru lemn, diluanți, cerneluri, adezivi;

- Baterii, acumulatori (exclus acumulatori auto);

- Ambalaje de la detergenți, produse de curățenie și dezinfecție;

- Ambalaje de la produse cosmetice (ex. ojă, lac de unghii, acetonă, fixativ, vopsele pentru păr);

- Ambalaje de la produse pentru îngrijirea grădinilor și a peluzelor (ex. pesticide, erbicide);

- Soluții și spray-uri pentru gândaci, otravă;

- Becuri și alte surse de iluminat;

- Alte recipiente ce conțin substanțe toxice;

- Ulei alimentar uzat (se depozitează în recipiente de plastic tip PET de către cetățeni, apoi se predă la punctul de colectare).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro