Mergi la conţinutul principal
Lobby pentru o carieră militară

Campania "Ziua Armatei în școli", la final

• elevi și studenți din cadrul instituțiilor militare de învățământ și militari din toate categorile de arme au vizitat elevii Colegiului Național "Nicolae Bălcescu", ai Școlii Gimnaziale "Ion Băncilă" și ai Școlii Gimnaziale "Fănuș Neagu" • tinerii au aflat despre importanța Zilei Armatei Române, despre cariera militară, despre tehnica de luptă și despre echipamentul folosit de militari

 

Cea de-a X-a ediție a Campaniei Naționale "Ziua Armatei Române în școli" - derulată de Ministerul Apărării Naționale - a ajuns la final.

În ultima zi a primului modul din anul de învățământ 2022-2023 (21 octombrie), elevii Colegiului Național "Nicolae Bălcescu", ai Școlii Gimnaziale "Ion Băncilă" și ai Școlii Gimnaziale "Fănuș Neagu" Brăila au avut ocazia de a se întâlni, cei mai mulți dintre ei pentru prima dată, cu elevi și studenți din instituțiile militare de învățământ și militari din toate categoriile de forțe ale Armatei Române. Potrivit unor surse din cadrul Forțelor Navale Române, tinerii au aflat despre importanța zilei de 25 octombrie - Ziua Armatei Române -, despre tipurile de misiuni executate de militarii români inclusiv în teatrele de operații, precum și despre tehnica de luptă și echipamentele militarilor cu care s-au întâlnit. Militarii au împărtășit cu elevii brăileni din experiențele lor profesionale și au primit cu entuziasm întrebările celor dornici să afle cât mai multe despre ceea ce înseamnă să fii militar profesionist în Armata Română.

Cu o săptămână înainte, militarii Flotilei Fluviale "Mihail Kogălniceanu", unitate de elită a Armatei Române, au întreprins o vizită la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", precum și la Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri", în cadrul aceluiași proiect național. Mai multe echipe formate din marinari militari (ofițeri, maiștri militari și subofițeri), elevi ai instituțiilor de învățământ militar de marină din țară și reprezentanți ai Birourilor informare - recrutare le-au prezentat elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a, din cele două instituții de învățământ brăilene, importanța Zilei Armatei Române, misiunile desfășurate de militarii români în țară și în teatrele de operații, precum și informații detaliate pentru cei interesați să urmeze o carieră militară în Forțele Navale Române și nu numai. Elevii au fost încântați de cele prezentate și au probat cu mare interes echipamentul pus la dispoziție de marinarii militari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro