Mergi la conţinutul principal

Campania de vaccinare, la sate, continuă!

* echipele mobile vor ajunge, în acest week-end, în comunele Berteștii de Jos și Ciocile, la dispensarele din cele două localități * campania de vaccinare la sate a început la Brăila, săptămâna trecută, în zilele de sâmbătă și duminică, la Mărașu și Victoria, unde s-au imunizat, în total, 53 de persoane și nimeni nu a semnalat reacții adverse nici în ceea ce privește Pfizer, nici în cazul inoculării cu serul de la Johnson & Johnson

 

Campania de vaccinare intitulată ”Orașul vaccinează satul” continuă la Brăila și în acest sfârșit de săptămână! Echipe mobile vor ajunge sâmbătă, 3 iulie, în comuna Berteștii de Jos, la sediul dispensarului din localitate, care va fi deschis între orele 10.00 - 14.00. Duminică, vaccinarea va continua în comuna Ciocile, tot la dispensarul din localitate, în același interval orar, respectiv 10.00 - 14.00. Imunizarea se va realiza cu serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson, în funcție de solicitări și se adresează tuturor persoanelor eligibile cu vârsta de peste 12 ani.

Mijloacele de transport sunt asigurate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, echipa fiind însoțită și de o ambulanță SMURD pentru a asigura o intervenție imediată, dacă vor apărea reacții adverse în cele 15 minute după inoculare.

Menționăm că acest tip de campanie adresat persoanelor din mediul rural a început la Brăila week-end-ul trecut, în localitățile Mărașu și Victoria. Potrivit datelor puse la dispoziție de prefectul Brăilei, în cadrul acestei campanii s-au vaccinat, în cele două zile, în total, 53 de persoane, dintre care 35 din comuna Mărașu și 18 din Victoria. Dacă la Mărașu, lumea a optat pentru serul de la Johnson & Johnson, la Victoria a fost exact invers, localnicii optând pentru vaccinul de la Pfizer și conform informațiilor oficiale, nimeni nu a semnalat efecte adverse în cele 15 minute de la inoculare. ”Activitatea de vaccinare în județ, cu echipa mobilă se realizează, deocamdată, doar în zilele de week-end pentru că membrii echipei sunt cooptați din centrele fixe de vaccinare din Brăila, iar în această perioadă cu examene, ei monitorizează și partea aceasta. După această perioadă cu examene, aceste echipe mobile vor face deplasări zilnice în județ pentru campania de vaccinare la sate”, a declarat prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan.

În ceea ce privește campania de vaccinare de tip drive-thru, amenajată în parcarea mall-ului din Vărsătura, prefectul a informat că s-a prelungit programul de funcționare, fiind de la ora 10.00 până la ora 20.00 în fiecare zi, de luni până duminică. Asta pentru că, adresabilitatea la acest centru este mai mare față de celelalte centre fixe de vaccinare din Brăila, după cum explică prefectul.

Potrivit ISU Brăila, ultima situație centralizată a vaccinărilor, la nivel de județ, din 30 iunie, arată că numărul total de persoane imunizate la Brăila a ajuns la 89.494 de persoane.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro