Skip to main content

Campania de primavara este in grafic

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a anuntat ca in judetul Braila campania de primavara se deruleaza conform graficului. Din cele aproape 24.000 ha planificate a fi insamintate cu culturi din epoca I, pina ieri, lucrarile fusesera finalizate pe 11.400 ha. Au fost semanate aproape 8.000 ha de orzoaica de primavara, 868 ha mazare boabe, 1.400 lucerna, 888 ha alte furaje, 60 ha cartofi timpurii, 50 ha coriandru si 300 ha legume. Taierile de rodire in plantatiile viticole au fost finalizate, iar in livezi, din cele 620 ha existente, lucrarea a fost incheiata pe 470.
In opinia specialistilor, ploile din ultima perioada asigura acum conditii prielnice pentru declansarea insamintarilor culturilor din epoca a doua. A plouat suficient in majoritatea zonelor, cele mai mari cantitati de precipitatii, 60 - 65 litri/metrul patrat fiind inregistrate la Maxineni, Romanu, Silistea si Vadeni. La Tudor Vladimirescu, Cazasu, Baraganu, Victoria si Bertesti pluviometrele au inregistrat 50 - 55 l/mp si cite 48 l/mp in municipiul Braila, Chiscani si Frecatei. Cel mai putin a plouat peste Gropeni, Dudesti, Stancuta, Tufesti si Viziru, circa 20 l/mp.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu