Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Campania de primavara este in grafic

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a anuntat ca in judetul Braila campania de primavara se deruleaza conform graficului. Din cele aproape 24.000 ha planificate a fi insamintate cu culturi din epoca I, pina ieri, lucrarile fusesera finalizate pe 11.400 ha. Au fost semanate aproape 8.000 ha de orzoaica de primavara, 868 ha mazare boabe, 1.400 lucerna, 888 ha alte furaje, 60 ha cartofi timpurii, 50 ha coriandru si 300 ha legume. Taierile de rodire in plantatiile viticole au fost finalizate, iar in livezi, din cele 620 ha existente, lucrarea a fost incheiata pe 470.
In opinia specialistilor, ploile din ultima perioada asigura acum conditii prielnice pentru declansarea insamintarilor culturilor din epoca a doua. A plouat suficient in majoritatea zonelor, cele mai mari cantitati de precipitatii, 60 - 65 litri/metrul patrat fiind inregistrate la Maxineni, Romanu, Silistea si Vadeni. La Tudor Vladimirescu, Cazasu, Baraganu, Victoria si Bertesti pluviometrele au inregistrat 50 - 55 l/mp si cite 48 l/mp in municipiul Braila, Chiscani si Frecatei. Cel mai putin a plouat peste Gropeni, Dudesti, Stancuta, Tufesti si Viziru, circa 20 l/mp.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii