Mergi la conţinutul principal

Caminele de batrini si asociatiile de proprietari trebuie verificate mai riguros de catre autoritati

Consilierul municipal PSD Alexandru Coada a solicitat, recent, in cadrul sedintei ordinare a CLM, directorului Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei, sa verifice modul in care se repartizeaza locurile in caminele pentru batrini. Coada a precizat ca a primit mai multe sesizari in care se semnala faptul ca in caminele de batrini brailene locurile se dau unor persoane care ar avea posibilitati mai bune de intretinere sau sint chiar din alte judete: "Am fost informat ca pentru un loc in caminele de batrini exista liste de asteptare kilometrice si ca locurile nici macar nu sint repartizate brailenilor care au nevoie. O rog pe doamna Anisoara Satnoianu sa verifice acest aspect, deoarece mi-a fost adus la cunostinta ca se accepta cu usurinta cererile unora care si-au vindut apartamentele si care se pot intretine, sau ale altora din alte localitati. Asadar as vrea ca doamna sa verifice cele reclamate si sa atraga atentia caselor de batrini ca trebuie sa analizeze si sa accepte cu prioritate cererile batrinilor braileni".
In cadrul aceleiasi sedinte acesta a ridicat si problema asociatiilor de proprietari in care administratorii fac legea fara sa tina cont de parerea proprietarilor. Coada a cerut astfel ca Directia de Indrumare si Control din cadrul Primariei sa isi faca treaba mai riguros in acest domeniu. In replica, viceprimarul Lucian Tilea, in a carui competenta intra asociatiile de proprietari, a informat plenul ca, in contextul in care numai 2 oameni din cadrul directiei se pot ocupa de asociatii, iar legea nu permite autoritatilor sa se implice foarte tare, nu prea are cum sa ii controleze: "HG nr.400 e foarte clara in ceea ce priveste atributiile pe care le are Primaria in acest domeniu, adica de indrumare si control. Participam in egala masura si la adunarile asociatiilor, unde chemam si politistii de proximitate. Dar nu ne putem baga prea mult in viata acestor asociatii pentru ca ele, din punct de vedere juridic, sint complet separate. Iar de exemplu la Galati, la departamentul respectiv sint aproape 30 de angajati care se ocupa numai de asta. Noi avem numai doi. Dar la toate adunarile generale noi sintem prezenti".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro