Mergi la conţinutul principal

Camera de Comerţ la moment de bilanţ

Conducerea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila şi-a prezentat în faţa membrilor activitatea desfăşurată pe anul 2014 şi a cerut aprobarea pentru programul de acţiuni şi obiective, inclusiv buget, aferente anului în curs. Toate acestea, în cadrul şedinţei Adunării Generale Ordinare a membrilor CCIA Brăila, desfăşurată în cursul zilei de ieri în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Brăila, eveniment la care au participat reprezentanţi ai administraţiei locale, parlamentari, dar şi o parte dintre şefii deconcentratelor. A fost de altfel momentul prielnic, atât pentru preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, cât şi pentru primarul municipiului, Aurel Simionescu, să-şi reitereze disponibilitatea de a sprijini mediul de afaceri local în dezvoltarea durabilă, cu atât mai mult cu cât şi în acest an cele două instituţii sunt cei mai mari investitori locali. Ambii oficiali au subliniat importanţa semnării unui protocol de colaborare cu CCIA Brăila, punctând însă că niciunul nu doreşte ca demersul să rămână un simplu act oficial, o formalitate bifată într-un plan de măsuri. "Am avut o primă întâlnire cu mediul de afaceri chiar la începutul lunii martie, când Consiliul Judeţean a organizat o acţiune de promovare a judeţului în plan economic. Peste o lună dorim să reluăm acţiunea din 5 martie, astfel încât să avem ocazia de a găsi împreună şi alte forme de dezvoltare economică", a spus sursa citată.
La rândul său, primarul Aurel Simionescu a ţinut să-şi exprime regretul că la procedurile de achiziţii publice organizate de municipalitate nu participă şi firme locale. "Nu mă refer aici strict la licitaţii pentru contracte mari, unde se cer cifre de afaceri la un anumit nivel, ci la proiecte mai mici, pe parte de audit, sau diriginţi de şantier. Vin firme sau specialişti din alte judeţe şi câştigă contractele, în loc ca banii să rămână la Brăila", a spus Simionescu.
Revenind, membrii CCIA au aprobat la şedinţa de ieri raportul Colegiului de Conducere al Camerei, cel al comisiei de cenzori, raportul de gestiune pe anul trecut, precum şi obiectivele şi acţiunile propuse pe anul 2015. Potrivit datelor de bilanţ, anul trecut Camera a raportat un excedent de circa 10.350 lei, în contextul unei creşteri a veniturilor, în principal, ca urmare a reluării unor acţiuni de promovare a firmelor membre ale CCIA, aşa cum este cazul Târgului de Agricultură. Cu referire la programul de expoziţii pe anul acesta, preşedintele Camerei de Comerţ Brăila, Ştefan Fusea, a anunţat că, în cursul lunii mai, va fi reluat şi târgul auto, după o pauză de câţiva ani, eveniment expoziţional ajuns acum la ediţia cu numărul XVI.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro