Noul preşedinte al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Brăila, Ştefan Fusea, doreşte spargerea cumulului de funcţii de la conducerea organizaţiei. Aşa încât luna aceasta ar urma să se organizeze concurs pentru selectarea numărului doi al CCIA Brăila. "Din punctul meu de vedere ar trebui diferenţiate poziţia de preşedinte şi cea de director executiv (Ioan Chiriacescu a cumulat cele două funcţii - n.r.). În viziunea mea, ca preşedinte mi-ar trebui un director executiv tânăr, care să pună în aplicare strategia şi măsurile stabilite în Colegiul de conducere. Chiar zilele acestea mă întâlnesc cu membrii Colegiului de conducere pentru a stabili o fişă a postului şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul director executiv", ne-a declarat Fusea, adăugând că până la finele acestei luni va fi rezolvat acest aspect, astfel încât din iunie să fie ocupată şi funcţia de director executiv. Dincolo de planurile ce ţin strict de administrarea Camerei de Comerţ, noul preşedinte are un plan, în etape, în ce priveşte axele strategice şi obiectivele Camerei pentru anul în curs, dar şi pentru perioada următoare. De exemplu, Fusea doreşte repunerea în agenda Camerei a târgurilor şi expoziţiilor cu tradiţie pentru CCIA Brăila, "dar şi evenimente noi, gen târg de confecţii ori de construcţii, simpozioane pe teme navale, organizarea unui festival culinar în paralel cu o prezentare de vinuri. Oricum, sunt deschis la idei din partea colegiului CCIA Brăila, dar şi din partea membrilor Camerei. Tot cu sprijinul lor am putea diversifica obiectul de activitate al societăţii «Cambera», care este firma Camerei ori activitatea Şcolii de Afaceri. Şi apropos de «Cambera», am putea coopta investitori sau - de ce nu? - chiar să înfiinţăm o altă companie, pentru ca prin atragerea de fonduri nerambursabile să realizăm silozuri pentru producţia vegetală în zona portuară. (...) Camera trebuie să fie cureaua de transmisie între membrii ei, dar şi în relaţia cu mediul de afaceri din alte judeţe, regiuni şi ţări cu care în mod tradiţional avem legături de afaceri", a completat Fusea. Tot cu titlu de propunere, noul preşedinte vrea să pună în discuţia Colegiului o variantă de lucru în care cotizaţia să fie stabilită în funcţie de nivelul de informaţii pe care şi-l doreşte fiecare membru în parte. "Nu toţi membrii au nevoie de rapoarte şi statistici detaliate şi specializate, aşa cum face Camera, astfel încât, pe paliere, am putea stabili tipul de informare în funcţie de care se va plăti şi cotizaţia. Cred că astfel am putea atrage şi noi membri la Cameră", a spus Fusea.
Întrebat ce are în plan legat de proprietăţile imobiliare ale CCIA Brăila, sursa citată a punctat că în primul rând se gândeşte la reabilitarea celor două clădiri de patrimoniu, mai precis Casa cu Lei de lângă Grădina Publică şi imobilul situat pe strada Campiniu, lângă Spitalul de Pneumoftiziologie, urmând ca membrii Camerei să stabilească ce destinaţie le va fi dată acestora.
Reamintim că Adunarea Generală a membrilor CCIA Brăila a stabilit prin vot, pe 18 aprilie, că noul preşedinte al Camerei pentru următorii 2 ani este directorul grupului de firme "Titan" (înfiinţat în 1991) - omul de afaceri Ştefan Fusea. De asemenea, el a completat grupul de şapte membri ce formează Colegiul de Conducere al CCIA Brăila, alcătuit din Florinel Flor din partea "Vard Ship Repair" Braila, Mihail Chiriţă din partea Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila, Lucian Ioan Ciocan din partea "Pan Euro Invest", Marcel Motoc din partea "Promotas", Ştefan Rădulescu din partea Electrica-Distribuţie Brăila şi Florin Constantin din partea Sucursalei Brăila a Băncii Transilvania.