Mergi la conţinutul principal
COMUNICAT DE PRESA

Camera de Comerţ Brăila - Dezbatere pe tema problemelor mediului de afaceri local

Vineri, 17 mai a.c., Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila, în parteneriat cu Administraţia Publică Locală, a organizat dezbaterea pe tema problemelor mediului de afaceri în contextul provocărilor permanente la care este supus acesta.

 

A răspuns invitaţiei Radu Oprea, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), care a prezentat măsurile adoptate până acum în susţinerea mediului de afaceri autohton cât şi măsuri pe care Guvernul intenţionează să le adopte în continuare, răspunzând punctual la întrebările, problemele şi sugestiile venite din partea celor prezenţi la dezbatere. Una dintre sugestiile formulate, pe care ministru a apreciat-o ca fiind într-adevăr o urgenţă naţională, dar şi de un impact deosebit pentru economia locală brăileană, a fost cea legată de necesitatea adoptării unor măsuri active care să susţină încurajarea sectorului de depozitare şi, în special, procesare a produselor agricole, a peştelui şi a cărnii, pentru creşterea capacităţilor interne de procesare a materiei prime pe care acum România o exportă în formă brută pentru a importa în mod masiv produse procesate.

Ştefan Fusea, Preşedintele Camerei de Comerţ Brăila, a mulţumit celor prezenţi la dezbatere şi a prezentat o sinteză a problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri local. A fost subliniat încă o data rolul de mediator al Camerelor de Comerţ între mediul de business şi instituţiile statului, locale şi naţionale, în vederea apărării şi susţinerii intereselor agenţilor economici.

Dezbaterea a avut loc sub forma unui dialog deschis cu intervenţii şi întrebări din partea oamenilor de afaceri, consultanţilor cât şi a aplicanţilor în programele de finantare derulate de MMACA din Brăila şi Galaţi.

Din partea Administraţiei Publice Locale, la eveniment, au participat Marian Dragomir, Primarul Municipiului Brăila, Francisk Iulian Chiriac, Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Rotaru, Senator PSD şi Nicu Niţă, Deputat PSD, precum şi peste 100 de reprezentanţi ai mediului de afaceri local.

CCIA Brăila, în calitatea sa de reprezentant al mediului de afaceri local, invită firmele să continue transmiterea către instituţia camerală a problemelor cu care se confruntă şi eventualele sugestii, pentru că doar împreună putem eficientiza demersurile noastre.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro