Mergi la conţinutul principal

Call-center pentru sesizarea faptelor de corupţie ale funcţionarilor publici

• reprezentanţii DGA au promovat numărul de telefon care poate fi apelat gratuit pentru sesizarea faptelor de corupţie • informarea a făcut parte dintr-o campanie derulată la nivel naţional, intitulată “Tu poţi face lumină” • anul acesta, la Brăila, au fost sesizate două cazuri de luare de mită

 

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA)-Serviciul Judeţean Anticorupţie  Brăila au prezentat, în cadrul şedinţei de Colegiu Prefectural, o activitate de prevenire a corupţiei, în cadrul campaniei de informare “Tu poţi face lumină”. Cu această ocazie, a fost prezentat sistemul call-center anticorupţie 0800.806.806. Reprezentanţii DGA au explicat ce se întâmplă, pas cu pas, de la iniţierea apelului până la finalizarea unui dosar penal, cât şi aspectele referitoare la identitatea instituţională, atribuţiile şi competenţa DGA.

Activitatea de informare face parte din campania naţională anticorupţie “Tu poţi face lumină”, iniţiată de către DGA în scopul conştientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne şi cetăţeni, a cauzelor şi consecinţelor implicării în fapte de corupţie. “Obiectivele campaniei vizează aspecte referitoare la obligaţiile care derivă din calitatea de funcţionar public, atitudinea în faţa unor posibile fapte de corupţie, conştientizarea cetăţenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupţie despre care iau cunoştinţă prin apelarea Call Center Anticorupţie 0800.806.806”, se arată într-un comunicat emis de instituţie.

În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, la care au fost prezenţi şefi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice, ofiţerii DGA au oferit datele de contact ale Serviciului Judeţean, serviciu ce are sediul pe Str. Ana Aslan, nr. 39, număr de telefon 0239.613.634. Aceştia au avut şi un mesaj pentru cetăţenii care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie: să sesizeze posibilele cazuri la linia gratuită 0800.806.806, la adresa de e-mail braila.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii judeţene.

La final, întrebaţi de către jurnalişti dacă au fost sesizate astfel de cazuri până acum, reprezentanţii DGA au răspuns că au fost două cazuri înregistrate în acest an, fiind sesizată infracţiunea de luare de mită. Se pare că cei vizaţi de reclamaţie sunt poliţişti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro