Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Calificarea depinde de Steaua, mai putin de adversar

Antrenorul FC Steaua, Cosmin Olaroiu, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca un rezultat favorabil care sa aduca participarea in Liga Campionilor depinde mai mult de echipa sa, decit de adversara de miercuri, formatia belgiana Standard Liege.
"Steaua depinde de Steaua, mai putin de adversar. Nu trebuie sa ne intereseze ce face adversarul. Steaua este in joc si la un eventual 0-1, calificarea nu este compromisa, un egal ne avantajeaza, deci nu trebuie sa fim disperati. Belgienii nu au nimic de pierdut, dezamagirea ar fi mai mare pentru noi, dupa parcursul european din sezonul trecut. Pentru ei ar fi un bonus in acest proces de schimbare", a spus antrenorul FC Steaua, care a adaugat ca ii este destul de greu sa se hotarasca pe cine va introduce pe anumite posturi.
Olaroiu a mentionat ca rezultatul din tur, scor 2-2, este bun, dar Steaua putea scoate mult mai mult, astfel incit misiunea de miercuri sa fie mai usoara. "Va fi greu, dar cred ca am capatat acea maturitate si experienta de care avem nevoie pentru a trece de acest hop. Va trebuie sa jucam cu multa determinare, curaj si minte. Trebuie jucat mai mult cu mintea si avem nevoie de o concentrare fantastica", a comentat el.
Olaroiu a spus ca Steaua nu poate juca la 0-0: "Cam mereu am avut nevoie de acest scor in meciurile de caliifcare, mereu ne-a ajutat, dar nu putem juca la 0-0. Atmosfera din tribune va fi cel putin la fel ca in sezonul trecut, fantastica".

"Sint in progres, dar acest lucru nu trebuie sa ne sperie"

Cosmin Olaroiu a afirmat ca Standard este o echipa buna, care a inceput sa se regaseasca dupa startul mai slab de campionat. "Sint in progres, dar acest lucru nu trebuie sa ne sperie. Am convingerea ca Steaua poate face acest pas", a adaugat tehnicianul stelist.
Antrenorul FC Steaua este convins ca mijlocasul Milan Rapaici, care acuza probleme medicale, va juca. "Am vazut meciul cu Genk, a avut ceva probleme in repriza a doua, a mai jucat sapte-opt minute, antrenorul a vrut sa faca schimbare inainte de o lovitura libera, s-au certat putin, iar abia dupa ce a executat lovitura a fost inlocuit. La o leziune musculara ar fi insemnat sa nu poata bate acea lovitura. De-asta cred ca va juca", a spus Olaroiu.
Cosmin Olaroiu a declarat ca evolutia lui Rapaici din prima mansa s-a rezumat la trei suturi. "Au fost greselile noastre mai mult. sint alti jucatori mai periculosi, vom lua masuri generale, trebuie sa fim atenti si prudenti. Cred doar in echipa mea. Cine este cel mai periculos de la ei? Geraerts", a mentionat tehnicianul stelist.
Olaroiu a anuntat ca jucatorii Dorin Goian, Sorin Paraschiv si Vasilica Cristocea nu mai au probleme de sanatate si sint apti de joc.
Cosmin Olaroiu este de parere ca sansa Stelei o constituie faptul ca a folosit toti jucatorii, intr-o rotatie permanenta. "Cind il va inlocui pe Ghionea, Eugen Baciu are meciuri in picioare, poate face fata fara probleme, partidele jucate i-au dat incredere. Anticipez cum vor juca belgienii, dar nu pot spune. Au realizat posibilitatile lor si au creat un joc bazat pe ce pot ei. Este foarte greu sa schimbe stilul de joc, nu ii avantajeaza, acum sint mai realisti", a spus Olaroiu.
Antrenorul formatiei "ros-albastre" a subliniat ca o calificare a Stelei ar fi importanta pentru intregul fotbal romanesc. "Si pentru jucatorii de la Rapid sau Dinamo ar fi benefica, din punctul de vedere al imaginii", a adaugat Olaroiu.
Referindu-se la delegarea centralului englez Graham Poll, Olaroiu a declarat: "Daca antrenam arbitri, puteam sa spun mai multe. Lasa jocul mai liber? Am vazut meciuri in care a dat doua cartonase rosii si sapte galbene".
Olaroiu a afirmat ca toata lumea stie ce ar insemna o calificare, in timp ce necalificarea ar insemna ca trebuie luat totul de la capat. "Ne tinem departe de declaratiile superoptimiste, incercam sa fim echilibrati. Stim mai bine potentialul adversarului si trebuie sa fim cu picioarele pe pamint", a comentat el.
Meciul Steaua - Standard Liege, din mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor se va disputa astazi, de la ora 20.30, pe stadionul National din Complexul Sportiv "Lia Manoliu". In tur, scorul a fost 2-2.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii