Mergi la conţinutul principal

Cadrele medicale implicate în campania de vaccinare și-au primit, în sfârșit, salariile restante!

* este vorba despre 60 de medici, asistențși registratori * de ieri, și la Brăila a început administrarea dozei a 3-a de ser împotriva coronavirusului

 

Brăila a început cu dreptul etapa a treia de vaccinare a populației împotriva Covid-19! Și asta pentru că medicii, asistenții și registratorii care au acceptat să se alăture campaniei de vaccinare din județul nostru și-au primit, în sfârșit, restanțele de plată din ultimele luni. Este vorba, în total, despre 60 de cadre medicale și registratori, care au lucrat în centrele de vaccinare amenajate atât în municipiul Brăila cât și în județ. Potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Brăila, numai pentru lunile iunie și iulie personalul centrelor de vaccinare din municipiul Brăila a solicitat decontarea a 349.255 de lei pentru plata activității prestate, bani la care se mai adaugă și cheltuielile pentru materiale necesare, în valoare de 67.122 de lei. În ceea ce privește solicitarea de plată depusă la Primăria Chiscani, potrivit aceleiași surse, cheltuielile de personal pentru lunile iunie, iulie și 4 zile din luna mai, respectiv 28 -31 mai, au fost  de ordinul a 200.210 lei și alte 12.282 de lei pentru decontarea cheltuielilor privind materialele folosite. În ceea ce privește luna august, solicitările de plată pentru personalul de la vaccinare vor fi onorate chiar în cursul zilei de astăzi, după cum anunță conducerea DSP Brăila. ”Conform informațiilor primite, plățile sunt realizate și de la nivelul Primăriei Chiscani și din partea Primăriei Brăila. Pentru luna august virăm banii chiar mâine (n.r.  miercuri, 29 septembrie), cu respectarea regulilor fiscale”, ne-a informat directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.

Sumele agreate pentru plata personalului din centrele de vaccinare sunt: 90 de lei pe oră pentru un medic, 45 de lei/ oră pentru un asistent medical și 20 de lei/ oră pentru un registrator, bani asigurați de la Ministerul Sănătății, întrucât bugetele locale nu au prevăzute aceste sume pentru plata salariilor.

Revenind la campania de vaccinare, vă amintim că în această nouă etapă în care este prevăzut rapelul 3 al serului anti covid, se va administra doar serul de la Pfizer, cu care se vor imuniza doar cei care au schema completă de vaccin, chiar dacă anterior au fost inoculați cu serul Astra Zeneca sau Moderna. Doza a treia se aplică doar persoanelor care au cel puțin 6 luni de la administrarea schemei inițiale. Totodată, amintim că persoanele care au fost inoculate cu serul de la Johnson & Johnson, cel cu doză unică, sunt scutite de rapel, cel puțin, deocamdată.

Potrivit ISU Brăila, de la începutul campaniei de vaccinare, la Brăila, serul anti Covid a fost administrat la peste 103.000 de persoane însă nici jumătate nu au schema completă de vaccinare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro