Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cadrele medicale bulgare eliberate din Libia, audiate in cazul acuzatiilor de tortura

Cadrele medicale bulgare eliberate din Libia si medicul de origine palestiniana vor fi audiati, vineri, in cazul acuzatiilor privind acte de tortura suferite in penitenciarele libiene, relateaza site-ul Novinite.com.
Marturiile celor cinci infirmiere, ale medicului bulgar Zdravko Gheorghiev si ale colegului palestinian Ashraf al-Hadjudj vor fi folosite ca dovezi principale in procesul intentat impotriva agentilor de politie libieni.
Procurorii bulgari au anuntat ca vor continua procesul considerat o reactie la "parodia de justitie din Libia", desi analistii cred ca sansele unui succes sint reduse dat fiind ca au trecut multi ani de la comiterea faptelor.
Noua ofiteri libieni si un medic au fost inculpati in Libia pentru acte de tortura, dar ulterior au fost achitati.
Una dintre infirmierele bulgare, Snezhana Dimitrova, i-au multumit lui Seif al-Islam, fiul liderului Muammar Kadhafi, pentru ca a recunoscut actele de tortura la care au fost suspuse in timpul detentiei.
"Suntem multumiti ca Seif al-Islam spune adevarul. Am fost torturati toti ca niste animale. Noi sintem victimele si nu vom uita", a adaugat medicul de origine palestiniana Ashraf Al-Hadjudj.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii