Mergi la conţinutul principal

Cadrele didactice au luat cu asalt librariile

Librariile au fost asaltate in aceasta perioada de cadrele didactice din invatamintul brailean, dornice sa cumpere carti de specialitate din banii acordati de Guvern. Cele mai solicitate volume au fost cele de specialitate, dar si Dictionarul Explicativ al Limbii Romane.
Reprezentantii librariilor brailene au precizat ca vinzarea cartilor a crescut considerabil in aceasta perioada. "Comercializarea cartilor merge foarte bine, mai ales deoarece profesorii au primit cei 100 de euro. Cel mai bine s-au vindut cartile referitoare la pedagogie, psihologie, metodici, enciclopediile, dictionarele, atlasele geografice, istorice, de biologie, de anatomie, dar si cartile de informatica. Au fost achizitionate deasemenea si planse pentru anatomie, biologie, planse pentru invatarea alfabetului si a cifrelor", ne-a declarat Lenuta Sisu, gestionar al Librariei nr.4 din cadrul societatii Panait Istrati S.A. Georgeta Gaciu, lucrator comercial in cadrul aceleiasi unitati, a spus ca profesorii au fost extrem de incintati de aceasta masura. "Unii dintre ei ne-au spus ca lucreaza de 20, 30 de ani in domeniu si nu au primit vreodata bani pentru carti. Erau vadit emotionati ca in prag de pensie au avut norocul sa beneficieze de o asemenea masura", a completat salariata librariei.
Alti librari s-au aratat foarte nemultumiti de dezordinea provocata de cadrele didactice, la cumpararea cartilor. "Carte buna avem dar toate cadrele didactice vor Dictionarul Explicativ al Limbii Romane si Dictionarul Ortografic, Ortoepic si Morfologic al Limbii Romane. Am facut aprovizionari ritmice. Sintem insa foarte nemultumiti de dezordinea lasata pe rafturi de catre cadrele didactice dupa ce isi achizitioneaza volumele", a spus Tudorita Lehurezeanu, librar cu vechime de 28 de ani la "Mihai Eminescu".
Dorina Macovei, lucrator comercial la libraria "Nicosiv" a precizat ca profesorii de fizica si cei de religie s-au cam chinuit sa gaseasca volumele dorite. "Cel mai bine s-au vindut dictionarele, atlasele si cartile de specialitate. Pot spune ca profesorii au navalit peste noi. Banii pe care i-au primit au fost bineveniti". Georgeta Golita, gestionar al librariei "Alfa" din cadrul societatii "Panait Istrati" ne-a spus ca avind in vedere valul de cumparatori, a fost nevoita sa faca aprovizionare la fiecare doua zile. "Deja am comandat dictionare in avans. Urmeaza sa le primim", a declarat reprezentanta unitatii.

Cei 100 de euro pentru cartile profesorilor sint greu de cheltuit

Pina la sfirsitul lunii iunie, toate cadrele didactice calificate, suplinitoare sau titulare, se puteau inscrie pe liste pentru a solicita cei 100 de euro dati de Guvern pentru cumpararea literaturii de specialitate. De la sfirsitul lunii august, acesti bani au inceput sa fie virati in conturile scolilor, astfel incit profesorii ii puteau folosi. "Toti se bucura pentru ca au primit acesti bani, insa au aparut probleme in cheltuirea lor. Unele cadre didactice nu prea au gasit in librariile brailene cartile pe care le doreau. Este vorba de volume importante, dictionare, compendii, pe care nu si le-ar fi cumparat in mod obisnuit. Unii chiar se gindesc sa mearga la Bucuresti sau in orase mai mari pentru a putea cheltui cu folos banii", a spus presedintele Sindicatului Invatamint Braila, Valeriu Partene. O alta problema, pentru cadrele didactice cu vechime, este faptul ca acestea deja si-au cumparat cartile importante de care au avut nevoie, iar noutatile de pe piata braileana nu sint interesante. Acesti profesori ar fi interesati in primul rind de softuri educationale care nu exista in librarii. O alta problema este si timpul in care trebuie achizitionate aceste carti, relativ scurt, a explicat si directorul Palatului Copiilor, prof. Angela Bastiurea.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu