Mergi la conţinutul principal

Cadou pentru cei mici: de 1 iunie, acces gratuit în toate spațiile Muzeului Brăilei „Carol I”!

• copiii sunt așteptați de ziua lor în toate secțiile Muzeului Brăilei „Carol I” • cei mici pot vizita gratuit expozițiile de arheologie, istorie contemporană, științele naturii, artă și etnografie sau pot fi oaspeții Caselor Memoriale „Panait Istrati”, „Perpessicius” sau „Fănuș Neagu”    

 

Cadoul muzeografilor brăileni pentru copiii din Brăila, de 1 iunie 2023: acces gratuit în toate spațiile Muzeului Brăilei „Carol I”.

Este vorba de sediul central al Muzeului Brăilei „Carol I”, din Piața Traian nr. 3, cu spațiile: „Arheologie și Istorie veche”, „Cultură și civilizație la Dunărea de Jos” și „Artă”, Galeriile de Artă „Gh. Naum” (intrare prin Calea Galați), Centrul Memorial „Nae Ionescu, Vasile Băncilă, Anton Dumitriu, Ana Aslan, Edmond Nicolau, Valeriu Dinu”, Centrul Diversității Culturale (Piața Traian nr.3), Centrul Cultural Nicăpetre (Strada Belvedere nr. 1), Casa Memorială „Panait Istrati” (Grădina Publică), Secția Etnografie și Artă Populară (Strada Polonă nr. 14), Casa Memorială „Dumitru Panaitescu - Perpessicius” (Strada Cetății nr. 70), Secția Științele Naturii (Parcul Monument) și Casa Memorială „Fănuș Neagu”, din comuna Grădiștea.

Astfel, copiii pot admira unelte și vase vechi de mii de ani, descoperite în situl arheologic Brăilița, tezaure monetare, cărți vechi, obiecte de mobilier turcesc sau maur, costume de epocă, arme și fotografii, tablouri de o inestimabilă valoare semnate de pictori români celebri, începând cu Nicolae Grigorescu, sculpturi de Nicăpetre, gravuri de Gh. Naum, icoane vechi pictate pe lemn și pe sticlă, costume populare, unelte, obiecte de patrimoniu aparținând etniilor, dar și obiecte care au aparținut personalităților brăilene - Ana Aslan, Panait Istrati, Perpessicius sau Fănuș Neagu. Iar la Științele Naturii, în Parcul Monument, se pot familiariza cu fascinanta lume a plantelor, păsărilor și animalelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro