Mergi la conţinutul principal

Cadou de la concesionarii Insulei. Sponsorizări de peste 170.000 de euro pentru comunitate

în primăvara acestui an, reprezentanţii companiei din Emiratele Arabe Unite care au preluat concesiunea Insulei Mari a Brăilei vorbeau despre un fond anual de ordinul a 500.000 de euro creat special pentru susţinerea Culturii, Educaţiei, Sportului şi Sănătăţii din judeţul Brăila ei bine, o parte din bani au fost donaţi deja, astfel că, în toamna acestui an, mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ, s-au înnoit  integral pe banii Al Dahra

 

Promisiunile arabilor de la Al Dahra faţă de comunitatea locală încep să prindă contur. Mai multe şcoli şi grădiniţe din judeţ, printre care şi unităţile şcolare din Măraşu şi Frecăţei s-au înnoit, în toamna acestui an, cu mobilier, laptopuri, imprimante şi alte echipamente necesare şcolarilor şi preşcolarilor, totul cu banii investitorilor arabi. Numai la Măraşu, spre exemplu,compania multinaţională din Emiratele Arabe Unite care a preluat concesiunea Insulei Mari a Brăilei, a făcut o sponsorizare de peste 200.000 de lei, echivalentul a aproximativ  50.000 de euro, bani donaţi special pentru dotarea celor 3 unităţi şcolare din localitate. Da, da, chiar am primit o sponsorizare. 238.000 de lei am primit. Au venit din proprie iniţiativă şi ne-au ajutat. Deja am achiziţionat o parte din mobilier, o parte din aparatura IT, şi urmează să finalizăm, în cel mai scurt timp, cu  ceea ce au dorit dumnealor să sponsorizeze unităţile şcolare din localitate. Am cumpărat mobilier şcolar pentru toate unităţile şcolare din comună, 3, aparatură IT, calculatoare, laptopuri, imprimante, mobilier, a declarat primarul comunei Măraşu, Nicolae Niţescu. Acţiunile de binefacere nu s-au oprit însă aici. Latifundiarii din IMB spun că au mai sprijinit financiar şi echipa de handbal feminin a Brăilei, Crucea Roşie şi câteva asociaţii culturale din Brăila, suma totală alocată fiind de ordinul a 170.000 de euro. Astfel, putem spune că relaţia de parteneriat cu comunitatea locală, nu numai că s-a oficializat deja, dar a început şi cu dreptul. Până în acest moment am oferit sponsorizări de peste 170.000 euro, dintre care peste 60% din această sumă a avut ca obiectiv şcolile şi grădiniţele din comunele Măraşu şi Frecăţei, care au fost integral echipate cu mobilier nou, calculatoare şi televizoare. Diferenţa a fost donată către asociaţii culturale, alte şcoli şi grădiniţe din judeţ, echipa locală de handbal feminin, Crucea Roşie şi alte instituţii care ne-au solicitat sprijinul, ne-a transmis Gianina Ioniţă, director executiv Al Dahra/Agricost.

Amintim că în primăvara acestui an, de Ziua Câmpului sărbătorită în Insula Mare a Brăilei, reprezentanţii companiei arabe au promis, printre altele, şi un fond anual de investiţii pentru judeţul Brăila, de ordinul a 500.000 de euro pentru Cultură, Educaţie, Sport şi Sănătate, promisiuni care au început deja să se concretizeze.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro