Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ca la noi, la Braila...

"La omul sarac, nici boii nu trag", spune o vorba romaneasca. Asa si cu Braila. Dupa ce ca orasul si judetul nostru sint asa cum sint, mai avem parte si de belele, precum inundatii sau, acum, gripa aviara. In ceea ce priveste inundatiile care-au lovit orasul asta-vara, sa zicem ca dezastrul nu putea fi evitat. Desi, tinind cont de "cincinalele" care s-au scurs sub "domnia" lui Anton Lungu, care-a tot promis canalizare in Chercea, ramine discutabil daca nu se putea face chiar nimic, in toti acesti ani, pentru a evita nenorocirea oamenilor. In ceea ce priveste necazul cu gripa aviara de la Scarlatesti, acesta putea fi evitat. Este evident ca acolo s-au incalcat regulile de protectie impuse de Ministerul Agriculturii. Pe de o parte, medicul veterinar din comuna a tratat cu superficialitate cauzele mortalitatii in rindul pasarilor domestice. S-a multumit intr-un mod, de-a dreptul inconstient, doar cu jumatate de diagnostic - holera - fara a trimite probele la verificat si in privinta virusului gripei aviare. Mai mult, nici conducerea Directiei Sanitar Veterinare, care cu siguranta a stiut de TOATE cazurile de holera din judet, nu a tras de mineca medicii veterinari sa efectueze teste complete. In schimb, fostii directori au avut in permanenta grija sa pastreze oala acoperita, sa nu rasufle ceva la presa, de parca de la ziaristi vine pericolul. In fine, cei doi nici macar n-au intrat la inceput in focar, alti specialisti de la Bucuresti fiind primii care au patruns in miezul problemei. Probabil de aceea n-au vazut cum ardeau de vii pasarile acelea amarite, probabil de aceea n-au fost pe faza cind taranii manipulau gainile cu miinile goale. Asa ca, fara doar si poate, ministrul Gheorghe Flutur n-a gresit cu nimic cind a cerut demiterea celor doi directori din fruntea DSV Braila. Acest aspect nu incalzeste pe nimeni, de preferat era sa nu ajunga judetul nostru intr-o astfel de situatie, iar pesedistul Gicu Dragan sa ramina bine-mersi in functia de director adjunct, caci celalalt era oricum interimar. Ca de fiecare data, insa, belelele se politizeaza cind la mijloc este vorba doar despre oameni, mai mult sau mai putin competenti, mai mult sau mai putin constienti, daca nu chiar indolenti. Tot asa si primarul PSD, Vasile Toba, da vina pe dusmanii sai pentru zvonurile potrivit carora ar fi si el raspunzator de aducerea molimei in satul Scarlatesti. Pai, sint de vina dusmanii ca politia l-a prins braconind, i-a intocmit dosar penal si i-a saltat si arma? In fond, cine-l crede ca a fost doar dupa ciini si n-a tras nici un foc de arma, macar dupa vreo cioara? C-asa-s vinatorii astia. Cica le creste adrenalina cind impusca bietele zburatoare. Eu una-i cred pe circotasii de sateni, caci la tara, fiecare stie ce-i si-n batatura celuilalt. Ca va fi greu de dovedit, poate chiar imposibil, asta-i altceva.
Cert este ca satenii din zona au ramas fara oratanii in curte, orasenii nu vor mai gasi nici tipenie de pasare in oboare, taman acum, in prag de sarbatori, si, colac peste pupaza, vom plati cu totii mult mai scump atit oul, cit si gaina. Asta daca vom avea curajul sa mai punem in gura carne de pui si oua. Sincer, cu asa protectie sanitar-veterinara nu-ti mai vine sa te-atingi de nimic. Noroc ca sintem in Postul Craciunului!
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii