Cătălina Ponor a pierdut o medalie după o contestaţie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cătălina Ponor a pierdut o medalie după o contestaţie

Gimnasta Cătălina Ponor a căzut pe locul 4, pierzând medalia de bronz, după ce arbitrii au acceptat contestaţia delegaţiei SUA, făcută în cazul sportivei Alexandra Raisman, în finala de la bârnă de la Jocurile Olimpice, acordându-i americancei o notă egală cu a româncei, dar cu o dificultate a exerciţiului mai mare. Cătălina ocupase iniţial locul 3 şi urma să primească medalia de bronz, însă contestaţia depusă de SUA a schimbat ordinea în clasament. Medaliile de aur şi de argint au fost câştigate de gimnastele chineze.

Cum s-a derulat finala

Cătălina Ponor a intrat a doua în finala de la bârnă, execuţia sa fiind notată cu 15.066, notă cu care a cucerit medalia de bronz, în prima fază, la opt ani distanţă de când obţinea titlul olimpic la acest aparat. Larisa Iordache a intrat a patra în concurs, dar a căzut de pe aparat şi a primit doar nota 14.200, cu care s-a clasat pe poziţia a 6-a.
Medalia de aur a fost cucerită de Linlin Deng (China, 15.600), urmată pe podium de Lu Sui (China, 15.500) şi Alexandra Raisman (SUA, 15.066). Ultima sportivă intrată însă în concurs, Alexandra Raisman, a fost notată cu 14.966, antrenorii ei depunând contestaţie. Arbitrii au acceptat contestaţia şi, după noi verificări, au mărit dificultatea exerciţiului, obţinând nota finală 15.066. Ponor a pierdut bronzul în ultima secundă, încheind pe locul 4.
Larisa Iordache a participat şi ea la bârnă, alături de Ponor. Ambele gimnaste din România au câştigat deja la Jocurile Olimpice de la Londra o medalie de bronz, în cadrul concursului pe echipe.
Cătălina Ponor, 24 de ani, are în palmares trei medalii olimpice de aur, toate cucerite la ediţia din 2004, de la Atena, în concursul pe echipe, la sol şi la bârnă. La bârnă, Ponor a mai câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale din 2003, de la Anaheim, şi bronzul la ediţia următoare a Mondialelor, în 2005 la Melbourne. La Campionatele Europene, Ponor a câştigat patru medalii de aur la bârnă, în 2004, 2005, 2006 şi anul acesta. La Londra, Ponor a intrat în finala de la bârnă cu nota 15.033, a opta din finală.
Larisa Iordache, 16 ani, a câştigat medalia de argint la bârnă la Campionatele Europene din acest an, desfăşurate la Bruxelles. Deşi nu a prins finala de la bârnă, ocupând poziţia a 11-a în calificări, antrenorii români au decis să-i permită Larisei Iordache participarea în concurs prin înlocuirea Dianei Bulimar.
Tot aseară urma să aibă loc şi finala concursului la sol, unde erau calificate Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa.

Calificări la kaiak şi canoe masculin

Echipajul masculin de canoe dublu al României s-a calificat, ieri, în finala probei de 1.000 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a ocupat locul trei în semifinale. Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, multipli campioni europeni şi mondiali ai probei, au luat startul în prima semifinală, pe culoarul şase.
Echipajul României a încheiat cursa de 1.000 de metri pe locul trei, foarte aproape de primele două clasate, cu timpul de trei minute, 36 de secunde 551 miiimi, după situări intermediare pe locurile patru (250, 500, 750 metri). Dumitrescu şi Mihalachi s-au calificat în finala probei, în care au ajuns primele trei clasate, Rusia (3:36.456), Belarus (3:36.540) şi România, ultimul act fiind programat joi.
Tot joi va avea loc şi finala probei de 1.000 de metri în care s-a calificat echipajul masculin de kaiac 4 al României, după ce a ocupat locul 5 în semifinale. Echipajul format din sportivii Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu a luat startul în semifinala de la Eton Dorney pe culoarul doi, având adversari din China, Australia, Germania, Cehia, Danemarca, Rusia şi Serbia.
Parcursul României pe distanţa de 1.000 de metri a fost următorul: locul trei la 250 de metri, locul patru la 500, locul cinci la 750 şi locul cinci, clasare finală, cu timpul de doyuă minute, 55 de secunde şi 027 miimi. În calificări, România s-a clasat pe locul patru, în prima serie.
Primele şase echipaje din semifinală, Australia, Germania, Cehia, Rusia, România şi Danemarca, s-au calificat în finala probei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro